"Зупинив Путіна": Байден вперше висловився після дебатів із Трампом
"Зупинив Путіна": Байден вперше висловився після дебатів із Трампом

"Зупинив Путіна": Байден вперше висловився після дебатів із Трампом

Президент США Джо Байден заявив про свою ключову роль у протидії російській агресії та підтримці України. За його словами, він зміг об'єднати 50 держав світу не лише у Європі, а й за її межами для надання допомоги Україні у протистоянні російським окупантам.

Про це він сказав в інтерв'ю ABC News.

"Я той хлопець, який згуртував НАТО. Ніхто не думав, що я можу його розширити. Я той хлопець, який зупинив Путіна. Ніхто не думав, що це може статися. Я той хлопець, який разом з AUKUS розробив південно-тихоокеанську ініціативу. Я той хлопець, який об'єднав 50 країн, — не лише в Європі, а й за її межами, щоб допомогти Україні", – сказав Байден.

Щодо майбутніх президентських виборів Байден висловив упевненість у своїй здатності перемогти Дональда Трампа та керувати країною протягом другого терміну.

"Я б не балотувався, якби не вважав, що це можливо", – зазначив він.

Президент США також прокоментував свій виступ на дебатах, назвавши його "окремим поганим епізодом", а не відображенням загального стану здоров'я. Він пояснив, що це було наслідком застуди та перевтоми після відрядження до Європи.

"Я просто був виснажений, я не прислухався до своїх інстинктів", – додав Байден.

Зазначимо, що раніше у Білому домі також повідомили, що застуда завадила президентові під час дебатів.

На запитання ведучого Джорджа Стефанопулоса з приводу тесту на когнітивні здібності Байден відповів, що проходить такий тест "щодня" під час власної роботи.

Американський лідер відкинув стурбованість своїм здоров'ям та пропозицією зміни кандидатури від Демократичної партії на виборах президента. Він пожартував, що "лише Всемогутній Господь" може переконати його піти у відставку.

У той же час, американські ЗМІ повідомляють, що Дональд Трамп сподівається, що Джо Байден не вийде із президентських перегонів.

Теги за темою
Джо Байден
Джерело матеріала
loader