Які авто мають найвищу вартість при перепродажі: вигідні варіанти
Які авто мають найвищу вартість при перепродажі: вигідні варіанти

Які авто мають найвищу вартість при перепродажі: вигідні варіанти

Якщо ви купували вживаний автомобіль протягом останніх трьох років або близько того, ви, ймовірно, знаєте, що на цьому ринку стався стрибок цін. Через пандемію коронавірусу трапився збій поставок нових авто і до 2023 року автомобілі з пробігом краще зберігали свою вартість порівняно з 2019 роком.

Як пишуть автори порталу finance.yahoo.com, до пандемії середній автомобіль за п'ять років втрачав близько 50% від своєї вартості, сьогодні — близько 39%. При цьому у перший рік машини втрачають 20% своєї вартості, а у п’ятирічній перспективі – близько 40%. Але з усіх моделей можна вирізнити десятку тих, які втрачають у вартості найменше.

Porsche 911

Porsche очолив список автомобілів, які втрачають у ціні найповільніше. За п’ять років ціна моделі 911 втрачає лише близько 9% своєї вартості. Це вказує на неймовірно високий попит на цей автомобіль на ринку вживаних автомобілів.

Porsche 718 Cayman

Наступний у списку Porsche – це модель 718 Cayman, вона показала себе не так добре, як 911. У п’ятирічній перспективі відмічається 18% втрата ним вартості. І це все одно дуже сильний результат.

Toyota Tacoma

Останні оцінки показують, що за п'ять років Tacoma втратила лише близько 20% своєї вартості. Все через великий попит на спортивні автомобілі, невеликі позашляховики та недорогі економічні автомобілі, який спостерігається зараз.

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler та модифікація Wrangler Unlimited за п’ять років втратили близько 21% вартості. Під час карантину в епоху пандемії автовиробники побачили зростання попиту на більш цікаві автомобілі, і цей попит залишається високим.

Honda Civic

Honda Civic і у кузові седан, і у варіанті хетчбека займає п'яте місце у списку. За п'ять років вона втрачає близько 22% своєї вартості, що цілком гідний результат.

Subaru BRZ

Трошки відстає компактне спортивне купе від Subaru. У п’ятирічній перспективі воно втратило близько 23% своєї вартості.

Chevrolet Camaro

На восьмій позиції рейтингу автомобілів, що найменше втрачають у ціні, опинився Chevrolet Camaro. Це авто за п’ять років подешевшало на 24%.

Toyota C-HR

Схожий результат продемонстрував компактний кросовер від японського автовиробника. За п’ять років Toyota C-HR подешевшала на 24% з невеличким.

Subaru Crosstrek

Ще один Subaru – цього разу Crosstrek – також потрапив у топ-лист. За п'ять років він втрачає близько 25% своєї вартості.

Toyota Corolla

Завершує перелік Toyota Corolla. У п’ятирічній перспективі модель втрачає близько 25% своєї вартості, майже так само, як і Crosstrek.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які недорогі автомобілі виявилися найнадійнішими у 2024 році.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader