Хоче бути посередником: Болгарія пропонує Україні почати мирні переговори з РФ
Хоче бути посередником: Болгарія пропонує Україні почати мирні переговори з РФ

Хоче бути посередником: Болгарія пропонує Україні почати мирні переговори з РФ

У цей же день очільник уряду Болгарії під час парламентських дебатів заявив, що його країна готова виділити 80 мільйонів євро на підтримку України.

Болгарія на саміті НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9-11 липня, запропонує почати мирні переговори між Україною та Росією. Ця держава бачить себе в якості посередника. Про це заявив виконувач обов'язків прем'єр-міністра Болгарії Дімітар Главчев.

"Я щиро вірю, що ми повинні виступати за мирні переговори, в яких Болгарія буде виступати в ролі посередника. Що може бути краще за це? І це те, що я буду пропонувати, немає жодних проблем", — сказав Главчев.

Водночас він висловив скептицизм щодо шансів Болгарії бути прийнятою в якості посередника, адже на це повинні погодитись обидві сторони.

"Краще нічого не буде. Я зроблю хорошу пропозицію, але для того, щоб нас визнали посередниками, потрібна згода. Важливо підкреслити, що ці мирні переговори повинні відповідати Статуту ООН і міжнародному праву. Це умови, які, на мою думку, не підлягають обговоренню", — наголосив Главчев.

Важливо Перемир'я – на яких умовах? Який формат перемовин з РФ може бути та хто стане посередником

Зазначимо, що у цей же день Дімітар Главчев під час парламентських дебатів підкреслив, що Болгарія готова виділити 80 мільйонів євро на підтримку України.

Нагадаємо, 2 липня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував президенту України Володимиру Зеленському припинення вогню та перемир'я з Росією.

30 квітня правоохоронні органи Болгарії екстрадували в Україну лідера злочинної організації, яка вивозила ухилянтів за межі України.

Джерело матеріала
loader
loader