У СБУ підтвердили затримання екс-прокурора Ільницького, який минулого року голосно відгуляв весілля
У СБУ підтвердили затримання екс-прокурора Ільницького, який минулого року голосно відгуляв весілля

У СБУ підтвердили затримання екс-прокурора Ільницького, який минулого року голосно відгуляв весілля

Правоохоронці ліквідували чергову схему ухилення від мобілізації, яка діяла на території Львівської та Івано-Франківської областей. Організатором схеми виявилася теща скандального екс-прокурора Ростислава Ільницького. Жінка, а також її зять затримані, повідомили у СБУ.

– Внаслідок комплексних заходів на Львівщині затримано організатора угоди – місцевого адвоката. Під час обшуків у її будинку затримано також її зять, колишнього прокурора (Ростислава Ільницького), який майже рік перебував у розшуку за підозрою у підробці документів, - зазначили силовики.

Адвокат Богдана Москва діяла у складі злочинної групи, до якої залучила посадових осіб медичних установ та МСЕК регіону, а також службовців ТЦК та СП Львівщини. Вартість послуг зловмисників склала до 12 тисяч доларів із особи. Загалом вони встигли "заробити" майже 500 тисяч доларів. Разом із спільниками адвокат сприяла ухилистам в оновленні військово-облікових даних у державних реєстрах, а також забезпечувала фіктивне оформлення групи інвалідності. Така схема дозволяла потенційним призовникам незаконно перетнути кордон України.

Правоохоронці затримали адвоката під час отримання першої частини коштів у розмірі $3500. А під час обшуку у неї в ручній сумочці було виявлено близько 1,5 млн. гривень у гривневому еквіваленті. Вилучено та чернові записи, що підтверджують ведення протиправної діяльності. Слідчі повідомили адвокату про підозру за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч.3 ст.369-2 КК України). Суд обрав жінці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення майже 2 млн гривень застави.

  • 5 липня стало відомо, що співробітники СБУ затримали скандального львівського екс-прокурора Ростислава Ільницького та його тещу, місцеву адвокату Богдану Москву за підозрою в отриманні хабара за ухилення від мобілізації.
  • У жовтні 2023 року спалахнув скандал навколо весілля колишнього прокурора Ростислава Ільницького. Під час повномасштабної війни він влаштував розкішне весілля з екс-працівницею ГБР Роксоланою Москвою, дочкою львівського адвоката Богдани Москви. Вітали молодят 800 осіб, у тому числі працівники правоохоронних органів та Львівської міської ради. Гостей розважали Олександр Пономарьов, Ольга Полякова, DZIDZIO, гурт "Дзвони сонця", а ведучим свята був шоумен Григорій Решетник.
  • У грудні 2023 року Ростислава Ільницького було оголошено в розшук за підозрою в підробці та використанні підроблених документів для виїзду за кордон. Він був у розшуку близько півроку.
Теги за темою
СБУ Корупція
Джерело матеріала
loader
loader