Колишнього капітана Повітряних сил ЗСУ засудили до 15 років позбавлення волі
Колишнього капітана Повітряних сил ЗСУ засудили до 15 років позбавлення волі

Колишнього капітана Повітряних сил ЗСУ засудили до 15 років позбавлення волі

Вінницький міський суд заочно визнав колишнього заступника начальника командного пункту з озброєння військової частини А-3009 тактичної групи Повітряних Сил «Крим» ЗСУ винним у дезертирстві і державній зраді. Йому загрожує 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це йдеться в рішенні суду.

Після окупації Криму Російською Федерацією в 2014 році капітан відмовився виконувати накази свого командування щодо передислокації до військової частини на території, що контролюється урядом України.

За інформацією Центру журналістських розслідувань (ЦЖР), мова йде про 47-річного Олександра Кияшка.

Крім того, він не зв'язався з командуванням щодо свого місцеперебування. У повідомлені вказано, що через кілька років після окупації Росією півострова Кияшко з'явився у форменому одязі Збройних сил Російської Федерації. Його помітили під час церемонії початку бойового чергування зенітного ракетного комплексу С-400 «Тріумф» в окупованому Севастополі.

Кияшка суд заочно визнав винним у дезертирстві та державній зраді. Йому загрожує 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Раніше стало відомо, що Служба безпеки ліквідувала у Києві ботоферму, яка проводили інформаційні диверсії на користь російської розвідки. Під час комплексних заходів затримано двох організаторів, вони масово поширювали дезінформацію про війну в Україні, а також прагнули штучно дискредитувати Сили оборони. Про це повідомляє пресслужба СБУ.Як зазначається, організатори створювали фейкові акаунти у соцмережах та месенджерах, зокрема від імені голови Служби безпеки та начальника Головного управління розвідки Міноборони.

Джерело матеріала
loader
loader