Одна з ключових цілей: експерт розповів, що задумали окупанти під Торецьком
Одна з ключових цілей: експерт розповів, що задумали окупанти під Торецьком

Одна з ключових цілей: експерт розповів, що задумали окупанти під Торецьком

Окупанти намагаються розширити наступ на Торецьк на Донеччині. Ситуація на фронті постійно змінюється, і Торецьк не може залишатися спокійною точкою на карті, коли точаться тяжкі бої. Про це в ефірі висловився керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Ворог утримує ініціативу та обирає напрями для ударів, користуючись тим, що українські підрозділи ще не повністю оснащені поповненням, боєприпасами та зброєю, щоб створити міцну оборону по всій лінії фронту.

"Однією з ключових цілей РФ на цьому напрямі є спроба оточити позиції українських захисників, які Сили оборони повернули під свій контроль у районі Бахмута минулого літа", - зауважив експерт.

Мусієнко наголосив, що з південного флангу може бути здійснена атака на українське угруповання в районі Кліщеївки. Північний фланг вже зазнає атак, і додавання південного флангу спрямоване на витіснення українських військ, вирівнювання лінії фронту та посилення тиску на Часов Яр.

Раніше експерт зауважив, що російські війська можуть спробувати відтіснити українські сили до міст-фортець, які являють собою останню лінію оборони на Донбасі.

На Донецькому фронті продовжуються інтенсивні бойові дії, але ситуація не є катастрофічною.

Останні новини України:

Війна в 2024-му році: військовий експерт розповів, до чого потрібно готуватися українцям.

Саміт миру чи Саміт війни: експерт розповів, куди радше прилетить Байден.

"Ось той поштовх", - військовий експерт розповів розповів, як далі можуть йти перемовини про мир в Україні.

Теги за темою
Україна Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader