У Молдові не виключають нового видворення російських дипломатів
У Молдові не виключають нового видворення російських дипломатів

У Молдові не виключають нового видворення російських дипломатів

Міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой не виключив нового видворення російських дипломатів з посольства у Кишиневі, якщо Москва продовжить діяти всупереч національним інтересам Молдови.

Про це повідомляє Deschide.md, передає Укрінформ.

«Якщо дії продовжаться на шкоду національним інтересам Республіки Молдова, як це було з організацією так званих виборів на лівому березі Дністра, незважаючи на максимально чітку позицію влади Республіки Молдова, безумовно, цей захід (видворення дипломатів РФ – ред.) залишається чинним», - зазначив Попшой.

Однак, за його словами, необхідно усвідомлювати, що існує перспектива взаємності, і Молдова «ризикує опинитися в ситуації, коли наша дипломатична місія не зможе функціонувати».

«Ми повинні мати збалансований підхід. З одного боку, у нас є наша національна безпека, про яку ми повинні дбати, а з іншого боку, ми повинні дбати про наших громадян у діаспорі, про наші інтереси. Це складний баланс, але ми повинні мати розсудливість, щоб його підтримувати», – сказав Попшой.

Як повідомлялося, у березні МЗС Молдови викликало посла Росії у Кишиневі Олега Васнєцова. У відомстві зазначили, що висловили дипломату протест проти організації виборів президента Росії на території Придністров'я та сповістили його про те, що одного із співробітників посольства РФ оголосили персоною нон ґрата на території Молдови.

Торік Молдова заявила, що видворить 45 російських дипломатів та інших співробітників посольства через їхні «недружні дії».

Теги за темою
Молдова
Джерело матеріала
loader
loader