У РФ вдвічі впала кількість відновлених танків за місяць: OSINT-ер назвав причину
У РФ вдвічі впала кількість відновлених танків за місяць: OSINT-ер назвав причину

У РФ вдвічі впала кількість відновлених танків за місяць: OSINT-ер назвав причину

Ще на початку 2024 року РФ знімала зі зберігання понад 115 танків щомісяця, але зараз темпи все більше падають. Російський танковий кулак буде поступово скорочуватися, вважає Highmarsed.

У РФ знято зі зберігання близько 2500 танків зі зберігання. Темпи робіт впали зі 115 машин до 60 на місяць. Про це повідомляє OSINT-аналітик Highmarsed, який разом з колегою провів аналіз супутникових знімків російських баз зберігання.

Станом на середину 2024 року РФ зняла зі зберігання 2500 танків з відкритих майданчиків. Проте темпи стали значно знижуватися. За останній рік ворог став відновлювати близько 60 танків на місяць замість 115. Цифра у 115 танків пояснюється тим, що доволі велика кількість машин були у хорошому стані, що дозволяло швидко відновлювати втрати. Відтак, цілком ймовірно, що РФ могла повертати в стрій навіть більше, ніж 115 танків на місяць. Цього могло вистачати, щоб покривати всі втрати.

Кількість танків на російських складах
Кількість танків на російських складах

Проте у 2024 році тенденція стала змінюватися. Зараз окупанти відновлюють близько 60 танків на місяць, чого недостатньо для відновлення втрат. Згідно з даними War Spotting, зараз окупаційні війська втрачають щонайменше 93 танки на місяць. Причина уповільнення повʼязані з гіршим технічним станом. Багато з танків провели просто неба понад 15 років й потребують більшого обʼєму робіт.

Дослідник зауважує, що з супутникових знімків майже нереально встановити технічний стан танків, але він певен, що значна кількість техніки вже ніколи не заведеться. Єдиним варіантом в такому випадку буде капітальний ремонт. Корпус машини не обовʼязково має бути в хорошому стані, щоб він підлягав відновленню.

"За наявності достатньої кількості грошей, часу і запасних частин, ймовірно, можна відремонтувати будь-який танк, але з часом цей процес стане тільки дорожчатиме. Крім того, Росія поки що зосередилася на створенні потужностей з ремонту/модернізації лише для деяких типів танків, зокрема Т-80, Т-72Б і Т-62", — зауважує Highmarsed.

Разом з тим він додає, що навряд відбудеться момент, коли у РФ закінчаться танки, але безумовно танковий парк буде поступово скорочуватися. Це матиме прямий вплив на наступальні можливості.

Нагадаємо, 5 липня стало відомо, що РФ налагодила виробництво боєприпасів "Манго" в Індії.

3 липня ЗМІ писали, що ЗС РФ хочуть отримати 1500 танків та 3000 ББМ у наступні два роки.

Джерело матеріала
loader
loader