Відпочинок в Одесі: яку суму треба мати з собою цьогоріч
Відпочинок в Одесі: яку суму треба мати з собою цьогоріч

Відпочинок в Одесі: яку суму треба мати з собою цьогоріч

Попри ситуацію у країні, перлина біля Чорного моря готова приймати туристів. Які пляжі вже можна відвідувати — читайте нижче.

Які пляжі офіційно відкриті у 2024 році

  • Аркадія

Найвідоміша набережна Одеси. Це не лише місце для купання та засмаги, а й справжній рай для тих, хто прагне розваг, яскравого нічного життя та незабутніх вражень. Назва походить від грецького гірського регіону, який, за легендою, місцеві жителі вважали оазисом спокою та щастя.

Тут відкривається чудовий краєвид на Чорне море, а прибережна зона оточена мальовничими парками та зеленими насадженнями. На території розміщуються усі необхідні речі для гостей: роздягальні, душі, туалети, кафе, ресторани та магазини сувенірів. Для поціновувачів активного відпочинку тут встановили атракціони та гірки.

Комплекс славиться нічними клубами та дискотеками. До речі, вхід на узбережжя безкоштовний. За додаткову плату гості отримають шезлонг та парасольку. Смачно поїсти можна у закладі "Чайка", а спробувати грузинську кухню радимо в хінкальні "Тархуні".

Відпочинок в Одесі: яку суму треба мати з собою цьогоріч
  • Hawaii

Обов'язково відвідайте цей аквапарк в Аркадії. З травня по вересень тут працює безліч водних атракціонів, SPA та джакузі. Локація чудово підійде для відпочинку з дітьми. Тут підготували декілька басейнів для малечі, а ще продають солодку вату та морозиво.

Апартаменти-студіо з видом на море на 5 днів для двох осіб обійдеться у ₴6995. Двомісний номер економкласу — ₴6500. За обід у недорогому ресторані доведеться заплатити від ₴150.

Найближче рекомендоване укриттязнаходиться уторговому центрі "Аркадія City".

  • Калетон

Сучасний пляж славиться чистотою та стильним інтер'єром. Не перший рік поспіль курорт отримує міжнародну нагороду "Блакитний прапор". Що цікаво, тут спеціалісти навіть чистять воду від водоростей. Тут можна орендувати лежак та при цьому безкоштовно отримати рушник і подушку.

А ще це чудове місце для тих, хто приїхав із малюками. Для дітей підготували майданчик та спеціальне меню у ресторані. До речі, територія поділена на дві частини. Тому галасливі компанії та подружні пари зовсім не перетинаються.

Щодо розваг. Для туристів облаштували величезне місто з гірками та штучним водоспадом.

Відпочинок в Одесі: яку суму треба мати з собою цьогоріч

Ціни в Одесі

Двоспальний номер у хостелі за п'ять ночей для двох вартуватиме ₴4675. Ціна за двомісні апартаменти коливається від ₴7500 і вище. Усе залежить від місця розташування та наближеності до берега.

Квартири з вітальнею, спальнею та ванною кімнатою обійдуться у ₴6500. Яєчня з беконом та баварськими ковбасками на сніданок коштує ₴190, вівсяна каша — ₴170. Курячий бульйон на обід — ₴165.

Правила безпеки

Під час відпочинку на пляжах Одеси потрібно дотримуватися правил безпеки.

На них заборонено перебувати:

  • під час повітряної тривоги
  • якщо у воді та на березі виявили підозрілі предмети
  • якщо почався шторм, який оцінюють від 2-х балів
  • поза межами місць для купання
  • на пірсах, траверсах, хвилеломах та інших берегових спорудах

Деякі узбережжя ще чекають на дозвіл, щоб розпочати курортний сезон. Спеціалісти обстежують зони для відпочинку та визначають, які набережні відповідають нормам безпеки. Контролює цей процес Одеська районна військова адміністрація. Відкриють лише ті берегові лінії, де поряд є укриття.

Що подивитися в Одесі

  • Потьомкінські сходи 

Памʼятка входить до числа найкрасивіших конструкцій Європи. Для довідки: вона налічує 192 ступені. Локацію навіть оспівували Олександр Грін та Марк Твен.

Піднявшись на самий верх, можна побачити неймовірний краєвид. Поряд працює фунікулер (найперший в Україні), який поєднує Приморську вулицю з Приморським бульваром. Витяг побудували ще у 1902 році. Після численних змін, рейковий транспорт відкрили знову у 2005-му на честь 211-річчя з дня заснування міста.

Відпочинок в Одесі: яку суму треба мати з собою цьогоріч
  • Оперний театр 

Одне з найзнаменитіших місць Одеси. Репертуар налічує понад 80 балетних, дитячих та концертних програм. Будівлю звели у стилі віденського бароко, тому вона виглядає розкішно не лише зовні, а й усередині. При культурній споруді розташовується музей, де гості зможуть перейнятися духом мистецтва та доторкнутися до історії.

  • Ботанічний сад Національного університету

Тут представлена величезна кількість експонатів з усього світу. На території парку розміщується понад 3000 видів рослин. Його заснували ще у 1867 році, і він спокійно процвітав до Другої світової. Але з початком бойових дій ботсад сильно постраждав. На жаль, вдалося зберегти лише декілька представників флори. Після 1945-го розпочалося відновлення заповідника. Нині він входить до складу природного фонду України.

  • Приморський бульвар

Комплекс пам'яток архітектури розташовується на краю плато. До нього входить Воронцовський палац, Будинки Старої біржі та Завадовського. Під час прогулянки можна уявити величні бали часів царської епохи або звук королівської карети. До речі, локацію, у 2023-му, внесли до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Відпочинок в Одесі: яку суму треба мати з собою цьогоріч

Чому б просто не відкласти справи та не відправитися у літню відпустку? Ми не бачимо причин проігнорувати цьогорічний відпочинок. Головне — дотримуйтеся правил безпеки та під час тривоги прямуйте до укриття.

Раніше OBOZ.UA розповідав про найцікавіші місця Одещини. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader