Угорщина пояснила скасування зустрічі з главою МЗС Німеччини технічними причинами
Угорщина пояснила скасування зустрічі з главою МЗС Німеччини технічними причинами

Угорщина пояснила скасування зустрічі з главою МЗС Німеччини технічними причинами

Будапешт заявив, що скасував зустріч міністрів закордонних справ Угорщини та Німеччини, заплановану на понеділок, через технічні, а не політичні причини.

За словами угорського МЗС, у зв'язку з "непередбачуваною зміною в календарі міністра закордонних справ" воно попросило перенести візит на більш пізній термін.

Відомство висловило сподівання, що зустріч відбудеться в найближчому майбутньому.

"Причина суто технічна, а не політична", – запевнило міністерство закордонних справ.

Раніше МЗС Німеччино заявило, що Будапешт скасував зустріч між міністрами закордонних справ без попередження, що викликало здивування Берліна.

За словами речника МЗС Німеччини, необхідна "серйозна й чесна" дискусія після того, як прем'єр Угорщини Віктор Орбан зустрівся в п'ятницю з лідером РФ Владіміром Путіним у Москві.

Напередодні канцлер Німеччини Олаф Шольц підкреслив, що зовнішня політика Європейського Союзу не залежить від Орбана, чия держава з 1 липня головує у Раді Євросоюзу.

Лідер Росії Владімір Путін прийняв у п'ятницю у Кремлі прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана для переговорів, у тому числі про Україну, та розпочав зустріч згадкою про ультиматум для Києва.

На пресконференції з Путіним Орбан розповів, що під час своїх поїздок до Москви та Києва зрозумів, що позиції обох сторін стосовно розв'язаної РФ загарбницької війни "є дуже далекими".

Читайте також про те, що стоїть за поїздкою Орбана до Москви після зустрічі з Зеленським.

Джерело матеріала
loader
loader