Скасували в останню хвилину: Угорщина несподівано відмовилася прийняти главу МЗС Німеччини
Скасували в останню хвилину: Угорщина несподівано відмовилася прийняти главу МЗС Німеччини

Скасували в останню хвилину: Угорщина несподівано відмовилася прийняти главу МЗС Німеччини

Угорщина в останню мить несподівано скасувала зустріч у Будапешті свого міністра закордонних справ Петера Сіярто з німецькою колегою Анналеною Бербок. Її візит був запланований на 8 липня, однак ввечері 5 липня у Берліні повідомили, що він відбудеться пізніше.

Про це повідомило видання DW. У МЗС ФРН висловили жаль з приводу скасування зустрічі, оскільки вважають її дуже важливою на тлі неузгодженого візиту прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви.

"Серйозна і чесна розмова між двома міністрами закордонних справ була б дуже важливою після несподіваного та неузгодженого візиту прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви", – наголосили у відомстві.

Нагадаємо, 5 липня Орбан побував "із мирною місією" у Москві. На зустріч політика із російським диктатором Володимиром Путіним через кілька днів після того, як він був у Києві та закликав до припинення вогню перед переговорами, відреагували в МЗС України. Там зазначили, що відповідне рішення було ухвалене угорською стороною без погодження чи координації з Україною.

Диктатор заявив, що угорський прем'єр прибув до Москви, зокрема, як голова Ради ЄС. Однак прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що політик не має мандату вести переговори від імені Євросоюзу з диктатором Володимиром Путіним.

Зі свого боку президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що жодне умиротворення не здатне зупинити агресивну війну російського диктатора Володимира Путіна проти України.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Після візиту в Україну (2 липня) та Росію (5 липня) угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан визнав, що позиції Києва й Москви "дуже далекі одна від одної". Але, за його словами, Угорщина вже зробила найважливіший крок – "встановила контакт".

– Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на саміті Альянсу у Вашингтоні (9-11 липня) угорський прем'єр Віктор Орбан має розповісти про результати свого візиту до Москви. Так Орбан вчиняв після попередніх візитів до Росії.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader