Нідерланди нададуть Україні додатковий комплекс Patriot - Кулеба
Нідерланди нададуть Україні додатковий комплекс Patriot - Кулеба

Нідерланди нададуть Україні додатковий комплекс Patriot - Кулеба

Міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Велдкамп під час першого візиту до України обговорив передачу додаткового комплексу ППО Patriot та криміналістичної лабораторії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з главою МЗС Нідерландів Каспаром Велдкампом брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Окремо хочу висловити подяку за ініціативу надати Україні додатковий комплекс Patriot. Ми сьогодні обговорили, як ця ініціатива буде реалізована й очікувані терміни поставки цього комплексу до України», – сказав він.

Кулеба нагадав, що дві пускові установки Patriot з Нідерландів уже стоять на захисті українського неба з 2023 року.

Глава МЗС відзначив рішення Нідерландів щодо закупівлі зброї в українських виробників та закликав всі уряди країн-партнерів рухатися цим шляхом.

Міністр додав, що Нідерланди залишаються лідерами на треку притягнення російських злочинців до відповідальності та створення компенсаційного механізму для виплати за завдану росіянами шкоди.

Велдкамп, зі свого боку, запевнив, що Україна може і надалі розраховувати на Нідерланди з новим урядом, та оголосив про виділення 2 млн євро на збільшення можливостей нашої держави проводити криміналістичні дослідження й ідентифікацію тіл.

«Також ми будемо передавати Україні криміналістичну лабораторію, щоби ближче до лінії фронту у вас були експертні можливості, щоби забезпечити справедливість для родин тих, чиї тіла повертають із фронту», – поінформував глава МЗС Нідерландів.

Він також поінформував про виділення 8 млн євро на підтримку діяльності Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Як повідомлялося, Україну відвідали новопризначені міністри закордонних справ та оборони Нідерландів Каспар Велдкамп та Рубен Брекельманс.

Новий уряд Нідерландів склав присягу 2 липня.

Теги за темою
Дмитро Кулеба Нідерланди
Джерело матеріала
loader
loader