Україна отримає ще одну установку Patriot та 2 мільйони євро
Україна отримає ще одну установку Patriot та 2 мільйони євро

Україна отримає ще одну установку Patriot та 2 мільйони євро

Нідерланди оголосили про додатковий Patriot для України та 2 мільйони євро на розслідування злочинів військових РФ.

Як передає "Хвиля", про це члени нового уряду Нідерландів оголосили на спільному брифінгу з українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, пише Радіо Свобода.

Так, міністри оборони та закордонних справ Нідерландів Рубен Брекельманс та Каспаро Вельдкамп у Києві повідомили, що разом із партнерами нададуть Україні додатковий комплекс Patriot для посилення протиповітряної оборони.

"Ми сьогодні обговорили, як цю ініціативу буде реалізовано та очікувані терміни доставки цього комплексу в Україну", - сказав Дмитро Кулеба.

За його словами, Нідерланди нещодавно ухвалили рішення щодо закупівлі зброї у українських виробників.

Тим часом міністр закордонних справ Нідерландів Каспаро Вельдкамп розповів, що його країна виділить 2 мільйони євро на проведення криміналістичних досліджень та ідентифікації тіл.

"Також ми плануємо передати Україні криміналістичну лабораторію. Щоб ближче до лінії фронту, ви мали судово-експертні можливості, щоб забезпечити справедливість для сімей усіх українців, чиї тіла повертають з фронту", – зазначив він.

Як зазначається, це вперше після призначення нового уряду міністри закордонних справ та оборони Нідерландів здійснили закордонний візит. Крім того, міністр закордонних справ Нідерландів кілька разів підкреслив у своїй заяві, що цей візит має на меті показати незмінну підтримку України Нідерландами.

Нагадаємо, Нідерланди допустили участь у коаліції з навчання військових в Україні.

Теги за темою
Нідерланди
Джерело матеріала
loader