Наступ рф на Торецьк: чим може обернутися втрата укріпрайону ЗСУ
Наступ рф на Торецьк: чим може обернутися втрата укріпрайону ЗСУ

Наступ рф на Торецьк: чим може обернутися втрата укріпрайону ЗСУ

Російські окупаційні війська просунулися на півдні від селища Нью-Йорк, яке є важливою точкою для нашої оборони на Торецькому напрямку.

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський в інтерв'ю Politeka Online пояснив, що зараз відбувається на цьому напрямку та чим це загрожує.

"Треба розуміти, що в сучасній війні ми не говоримо, що Торецьк - це місто-фортеця, як це могло б бути, наприклад, у середньовічній війні. Торецький укріпрайон складається з кількох вузлів оборони, з'єднаних між собою оборонними позиціями та організованою системою вогню та вогневої взаємодії", – заявив Сергій Грабський.

Експерт наголосив, що втрата одного укріпрайону може призвести до послаблення самої оборони та призвести до того, що нам буде важче обороняти Торецьк, і загалом може серйозно змінити ситуацію на цьому напрямку, змусивши нас відступити.

За словами експерта, і наступ окупантів на Часів Яр, і їхнє просування через Воздвиженку на трасу Покровськ-Костянтинівка є елементами цієї операції, основним завданням якої є захоплення Торецька, Торецького укріпрайону та вихід на адміністративні кордони Донецької агломерації.

"Тому противник діє в тій самій своїй відомій манері: якщо у нього не виходить на флангах, він намагається тиснути на фронтальному напрямку, як знову ж таки це було у випадку з Авдіївкою. Тому так, ситуація дуже складна", – додав Сергій Грабський.

Останні новини України:

Окупанти намагаютсья прорватися до Нью-Йорка.

Нова вісь тиранії: як насправді відобразиться в Україні візит Путіна до КНДР.

Революція на міжнародному ринку зброї: як війна в Україні змінила західний світ.

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader
loader