Орбан анонсував нові "несподівані зустрічі" після поїздки до Путіна
Орбан анонсував нові "несподівані зустрічі" після поїздки до Путіна

Орбан анонсував нові "несподівані зустрічі" після поїздки до Путіна

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан анонсував нові "несподівані зустрічі" після своєї поїздки до Москви. Про це він заявив в інтерв’ю головному редактору проросійського швейцарського видання Die Weltwoche Роджеру Кьоппелю, повідомила "Європейська правда". Угорський лідер сказав, що "подібні несподівані зустрічі" можуть відбутися наступного тижня, однак не уточнив, з ким.

- Я провів переговори в Москві з президентом Путіним. Моєю метою було встановлення прямих каналів зв'язку, початок діалогу щодо найшвидшого шляху до мирного врегулювання. Я виконав ці завдання. Далі буде у понеділок, - заявив Орбан.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто порадив "пристебнути ремені". У своєму Facebook він повідомив, що  з понеділка Віктор Орбан має повернутись до "несподіваних зустрічей" з питань встановлення миру в Україні. 

- Місія миру триває і навіть стає сильнішою, тому я прошу європейських політиків, які підтримують війну, пристебніть ремені та стежте за оновленнями наступного тижня, - заявив Сійярто.

  • 2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан уперше з 2012 року прибув до України. Він пояснив свій візит початком шестимісячного головування Угорщини у Євросоюзі.
  • 5 липня Орбан приїхав до Росії. На пресконференції з президентом Росії Володимиром Путіним він розповів, що під час своїх поїздок до Москви та Києва зрозумів, що позиції обох сторін стосовно війни "є дуже далекими".
Теги за темою
Угорщина
Джерело матеріала
loader
loader