Орбан порушив табу, – політолог пояснив, в чиїх інтересах діє прем'єр Угорщини
Орбан порушив табу, – політолог пояснив, в чиїх інтересах діє прем'єр Угорщини

Орбан порушив табу, – політолог пояснив, в чиїх інтересах діє прем'єр Угорщини

Про це 24 Каналу розповів політолог Володимир Фесенко, зазначивши, що Орбану був потрібен гучний інформаційно-політичний привід, щоб всі звернули увагу на Угорщину. Водночас прем'єр Угорщини усвідомлював, що його дії викличуть різку критику у Євросоюзі.

Це в стилі Орбана

Проте Орбан не мав повноважень з боку України та ЄС для того, щоб проводити відповідні перемовини.

Водночас прем'єр Угорщини, відправляючись до Росії, діяв насамперед у власних інтересах. Це в стилі Орбана, який дуже часто привертає до себе увагу скандально-конфліктними, епатажними вчинками,
– підкреслив політолог.

Крім того, Орбан претендує на роль посередника у перемовинах між Україною та Росією. Він і раніше виступав за припинення війни в Україні, але абстрактно.

Проте його візит до Москви став проблемою, адже Орбан порушив табу європейських політиків на візити до Москви і на пряме спілкування з Путіним.

Їх майже не було з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України,
– наголосив Фесенко.

Однак в Кремлі прем'єр Угорщини зустрів доволі неочікувану для себе прохолодну реакцію Путіна. Звичайно в Росії "позитивно" оцінили його намагання конструктивно "від імені ЄС" налагоджувати стосунки з Росією. Тут Орбан підіграв Путіну – знову таки всупереч позиції Євросоюзу.

Готовий допомогти Трампу

Під час його візиту до України президент Зеленський наголосив, що ініціатива Орбана щодо "припинення вогню" є неприйнятною для України. Путін постійно порушував домовленості, зокрема перемир'я, які оголошувались під час дії "Мінських угод".

"Також Орбан працює не тільки на себе. Він хоче стати головним представником Дональда Трампа в Євросоюзі. Тому його "мирні ініціативи" були озвучені в межах також озвучені з огляду експрезидента США. Радники пропонують Трампу один з варіантів завершення війни в Україні – "припинення бойових дій". Орбан показав, що готовий допомогти з цим Трампу", – зауважив Володимир Фесенко.

Теги за темою
Росія Новини України Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader