Особливості безлактозного молока: чи безпечно споживати
Особливості безлактозного молока: чи безпечно споживати

Особливості безлактозного молока: чи безпечно споживати

У сучасному світі існує багато альтернатив коровʼячому молоку. Одним із таких є молочні напої без лактози. 

Про це повідомили в health. Експерти розповіли, що низка людей обирає альтернативу традиційному молоку через стан здоровʼя. Таким чином, деяким особам важко перетравлювати лактозу – вуглеводи, які природним чином містяться в молоці. Ба більше, ця здатність знижується з віком.

Що варто знати про молоко без лактози

Непереносимість лактози може призвести до здуття живота, газів, відрижки, болю в животі чи спазмам, запорами чи діареї після вживання молочних продуктів. Тому для таких людей альтернативою традиційному молоку може бути безлактозне. 

Більшість молочних продуктів без лактози містять травний фермент – лактаза. Він допомагає розщеплювати лактозу в молоці.

Експерти зауважили, що харчова цінність молока без лактози має майже ідентичну звичайному коровʼячому. Зокрема, порція 2% молока без лактози забезпечує близько:

Харчова цінність молока без лактози майже ідентична звичайному коров'ячому молоці. Стандартна порція 2% молока без лактози на одну чашку забезпечує:

  • Калорійність: 122.
  • Білок: 8,2 г.
  • Загальний жир: 4,64 г.
  • Насичені жири: 2,71 г.
  • Вуглеводи: 12 г.
  • Доданий цукор: 0 г.
  • Кальцій: 307 мг, або 24%.
  • Залізо: 0 мг.

Раніше OBOZ.UA розповідав про побічні ефекти щоденного споживання лате.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader