Влітку потрібно уважно підходити до вибору продуктів харчування, оскільки деякі можуть додатково навантажувати організм та погіршувати самопочуття. Фахівці розповіли від якої їжі краще відмовитись у спекотні дні.
Спека негативно впливає на самопочуття людини, а неправильне харчування може лише погіршити стан. Саме цьому лікарі радять змінити раціон харчування у найспекотніші літні дні.
Насамперед у спекотний період потрібно відмовитися від гострої їжі. У ній міститься капсаїцин, який здатний тимчасово підвищувати температуру тіла.
У раціоні краще обмежити кількість цибулі, імбиру, петрушки, кавуна, капусти та спаржі. Всі ці продукти мають сечогінні властивості і можуть призвести до зневоднення, якщо не вживати достатньо води.
Продукти з високим ступенем переробки, такі як пончики, кекси, шоколадні батончики також варто викреслити з раціону. За словами експертів, для їхнього метаболізму організму потрібно багато води, а в спеку її може не вистачати.
Головний ворог організму у спеку – алкоголь. Він призводить до зневоднення, а також створює додаткове навантаження на серце, легені та нирки.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як уберегти себе від спеки на вулиці: поради для сонячних днів.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, проста ягода замінить цілу аптечку: що потрібно їсти, щоб залишатися молодим та здоровим.