Пройшов перший з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну чемпіонат ДЮФЛУ
Пройшов перший з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну чемпіонат ДЮФЛУ

Пройшов перший з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну чемпіонат ДЮФЛУ

У сезоні-2023/2024 Українська асоціація футболу провела унікальну фінальну частину чемпіонату України серед команд дитячо-юнацьких спортивних закладів в усіх вікових категоріях.

Як повідомляє пресслужба УАФ, чотири вирішальні мінітурніри першості Юитячо-юнацької футбольної ліги (ДЮФЛУ) серед команд Вищої ліги U17, U16, U15 та U14, відбулися упродовж червня-липня у Львові, передає Укрінформ.

Основна частина змагань стартувала у вересні минулого року. Це був дебютний повноцінний дитячо-юнацький чемпіонат України з початку повномасштабного вторгнення росії. Організаторам вдалося не лише зберегти фундаментальні для нашого футболу змагання, а й зробити значний крок у їхньому розвитку та популяризації.

Турнір приймали чотири футбольні локації: стадіон СКІФ, стадіон ім. Богдана Маркевича, поля НТБ ФК «Рух» та «Арена Львів». Юні футболісти вперше у своїй кар’єрі зіграли на стадіоні елітної європейської категорії, який, зокрема, приймав матчі Ліги чемпіонів та чемпіонату Європи.

«Я вітаю усіх футболістів та тренерів з завершенням чемпіонату. Я дуже радий, що молоді гравці змогли відчути смак великих стадіонів на цьому турнірі. Для мене особисто це була дуже велика подія -- у дитинстві зіграти на стадіоні «Динамо». Радий, що навіть у військовий час українські діти мають можливість переживати такі незабутні емоції та розвивати свій футбольний талант», - сказав президент УАФ Андрій Шевченко.

Усі 24 поєдинки фінальних турнірів у вищій лізі ДЮФЛУ були показані в прямому ефірі на УПЛ ТБ. Матчі транслювали YouTube-канал, у якого 100 000 підписників, та лінійний канал із покриттям 2 млн глядачів по всій Україні. Лише в YouTube трансляції зібрали близько 200 000 переглядів. В офіційному Instagram-каналі УАФ про кожну вікову категорію публікувалися яскраві проморолики, які показували шлях до чемпіонства кожної команди. Ці емоційні відео зібрали пів мільйона переглядів. Медіапідтримка турніру була спрямована на популяризацію дитячо-юнацького футболу навіть у воєнний час.

ДЮФЛУ — це 437 футбольних команд з усієї України, понад 10 000 гравців. У фінальній частині брали участь 560 юних футболістів. Відзначимо, що фінансування фінальних турнірів ДЮФЛУ вперше за останні роки повністю взяла на себе Українська асоціація футболу. Індивідуальні нагороди дісталися 35-м футболістам. Найкращі гравці отримали на пам'ять футболки збірної України з автографами - як мотивацію прагнути вирости до рівня національної команди.

У підсумку три фінальні турніри у Вищій лізі виграв донецький «Шахтар», один - «УФК-Карпати» зі Львова.

Додамо, що переможцями чемпіонату ДЮФЛУ у Першій лізі стали: у категорії U19 - «Динамо» (Київ), U17 - «Вишневе», U15 - ВОДЮСШ «Нива-2» (Вінниця).

Фото: uaf.ua.

Теги за темою
Україна футбол Спорт Діти
Джерело матеріала
loader
loader