Секретний архів Ватикану і сховище Судного дня: 5 місць на Землі, куди доступ закритий
Секретний архів Ватикану і сховище Судного дня: 5 місць на Землі, куди доступ закритий

Секретний архів Ватикану і сховище Судного дня: 5 місць на Землі, куди доступ закритий

На нашій планеті знаходиться багато цікавих споруд і природних місць, але серед них можна виділити ті, куди дуже складно потрапити, або навіть неможливо.

Одним із найвідоміших секретних місць на Землі, куди намагаються потрапити звичайні люди, є Зона 51 у США. Але насправді, на нашій планеті повно об'єктів, які ретельно охороняють і куди нікому не дозволено вхід. Видання IFLScience пропонує ближче познайомитися з п'ятьма такими забороненими секретними місцями на Землі.

У Фокус. Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

Острів Норт-Сентінел

Цей острів розташований у Бенгальській затоці і належить Індії. Тут мешкає найбільш ізольована у світі група людей, яка відкидає будь-які контакти з іншими жителями нашої планети. Цей корінний народ називається сентінельці і вони люто захищають свій вкритий джунглями острів від вторгнення чужинців.

Острів Норт-Сентінел
Фото: Wikipedia

Острів Норт-Сентінел, площею майже 60 кв.км, є одним із найвідоміших у групі Андаманських островів. Влада Індії офіційно заявила, що не втручатиметься в життя сентінельців через небезпеку зруйнувати їхнє середовище існування і принести туди хвороби, від яких у аборигенів немає імунітету. Усі спроби відвідати острів місцеві жителі припиняють, і найвідоміший приклад такого захисту свого будинку відноситься до 2018 року. Тоді американський місіонер спробував нелегально потрапити на острів Норт-Сентінел, імовірно, з метою навернути аборигенів до християнства. Але сентинельці його вбили стрілою з лука, коли місіонер наближався до острова.

Індійська берегова охорона тепер патрулює води Бенгальської затоки і в такий спосіб підтримує суворий замок влади на відвідування острова.

Секретний архів Ватикану

Ватиканський секретний архів, який 5 років тому перейменували на Ватиканський апостольський архів, був заснований на початку 17 століття. Це сховище всіх особистих документів глав Католицької церкви.

Протягом понад 250 років доступ до цих документів був повністю закритий, але 1881 року Папа Римський Лев XIII зняв деякі обмеження і дозволив католицьким ученим отримати доступ до секретного архіву.

Відомо, що в сховищі знаходяться стелажі з секретними документами, загальна протяжність яких становить приблизно 85 км
Фото: Wikipedia

Але на сьогоднішній день архів залишається закритим для всіх туристів і журналістів. У це сховище можуть потрапити лише далеко не всі вчені, які займаються вивченням релігії. Але навіть вони не можуть вивчити весь вміст архіву. Відомо, що в сховищі знаходяться стелажі з секретними документами, загальна протяжність яких становить приблизно 85 км.

Сховище Судного дня

Цей об'єкт, який називається Всесвітнє насіннєсховище на Шпіцбергені, розташований на острові Шпіцберген. Це найпівнічніше місце на Землі, де постійно живуть люди.

Неофіційно цей об'єкт, який розташований за Полярним колом, називають Сховище Судного дня. У ньому зберігається насіння більш ніж 1,3 млн видів рослин з усього світу. Таким чином вчені створили склад насіння, яке може стати в нагоді в тому разі, якщо на Землі станеться катастрофа планетарного масштабу, зокрема і ядерна війна.

Всесвітнє насіннєсховище на Шпіцбергені
Фото: IFLS

Сховище розташоване всередині гори і знаходиться на глибині 130 метрів. Воно може витримати всі землетруси, вибух ядерної бомби і підвищення рівня світового океану. Доступ до сховища звичайним людям суворо заборонений.

Зміїний острів

Кеймада-Гранді або Зміїний острів, виявився відрізаним від материкової частини Бразилії приблизно 11 тисяч років тому, і тоді місцеві змії почали еволюціонувати по-іншому, ніж їхні родичі в Південній Америці.

На острові площею всього 0,43 кв.км мешкають одні з найнебезпечніших змій на Землі. Зокрема, на цьому острові мешкають змії виду острівний ботропс. Укус такої змії викликає у людини дуже швидке відмирання тканин і призводить до смертельного результату протягом години.

Острів Кеймада-Гранді
Фото: Wikipedia

Зараз учені вважають, що на кожен квадратний метр острова припадає одна смертоносна змія.

Уряд Бразилії заборонив відвідувати острів Кеймада-Гранді. Виняток робиться тільки для вчених, які вивчають змій, але якщо ті дотримуються всіх заходів безпеки.

Церква Марії Сіонської

Згідно з легендами, знаменита християнська реліквія під назвою Ковчег Заповіту, зберігається в Церкві Марії Сіонської в Аксумі, Ефіопія (Африка). Вважається, що цю реліквію охороняють спеціально навчені люди, які нібито навчені вбивати будь-кого, хто спробує поглянути на неї.

Церква Марії Сіонської в Аксумі
Фото: Wikipedia

Достеменно невідомо, що знаходиться всередині церкви, адже ніхто не може поглянути на цю реліквію. Але на загальний огляд виставляють, як заявляють служителі Ефіопської православної церкви, копію Ковчега Заповіту. Деякі вчені не впевнені в тому, що ця священна реліквія зберігається в цьому місці.

Як уже писав Фокус, за весь час розкопок у піраміді Хеопса виявили всього 3 предмети. Один зі знайдених у найзнаменитішій піраміді Стародавнього Єгипту предметів пропав, але потім його все ж знайшли.

Також Фокус писав про п'ять реальних людей з Біблії, існування яких змогла підтвердити наука. Археологи знайшли докази існування деяких біблійних фігур, спираючись на знайдені гробниці, кам'яні плити та інші артефакти.

Теги за темою
Земля церква
Джерело матеріала
loader
loader