Удар по кишені Путіна: військовий експерт розібрав атаки по НПЗ
Удар по кишені Путіна: військовий експерт розібрав атаки по НПЗ

Удар по кишені Путіна: військовий експерт розібрав атаки по НПЗ

Таку думку 24 Каналу висловив військовий експерт Ян Матвєєв, зауваживши, що Україна цілиться на найважливіші частини НПЗ, відновлення яких потребує часу та технологій. З останнім у Росії є проблеми через санкції.

Удар по кишені Путіна

За словами військового експерта, не варто одразу очікувати катастрофічних наслідків для Росії через такі удари. Однак це дуже впливає на економіку країни-агресорки, адже після атак відбувається зниження виготовлення палива, відповідно падають показники його продажу.

Путін отримує гроші від продажу ресурсів. Менше продажів – менше грошей для війни. А гроші для неї російському диктатору дуже потрібні,
– підкреслив Матвєєв.

Україна цілиться в найважливіші частини

Військовий експерт розповів, що завжди, коли відбуваються масштабні атаки безпілотників, нафтобази чи НПЗ горять та зазнають збитків. Україна цілиться по найважливіших частинах цих НПЗ, а саме по системах, які переробляють паливо. Для їхнього ремонту потрібно багато часу та заміна нових технологій, до яких Росія має обмежений доступ.

Тому росіяни змушені ремонтувати їх чим є або замінювати на щось менш ефективне,
– зазначив Матвєєв.

Саме тому постійні удари по різних нафтобазах Росії, які зазнають серйозних збитків, ставлять їх у перед аварійне становище. Нафтова галузь залишається без певної частини прибутку, що б'є по кишені Путіна та його можливості продовжувати війну.

Теги за темою
Росія Володимир Путін
Джерело матеріала
loader
loader