У великому місті України за роботу вдома готові платити понад 30 тисяч: які вакансії
У великому місті України за роботу вдома готові платити понад 30 тисяч: які вакансії

У великому місті України за роботу вдома готові платити понад 30 тисяч: які вакансії

Можливість працювати з дому стає все популярнішою в Україні. І на те є причини: у працівників немає потреби витрачати час і гроші на дорогу в офіс, натомість є спрощений доступ до ширшого кола роботодавців, можливість працювати не лише у своєму місті, а й по всій країні та навіть у світі. Ба більше, на деяких позиціях можна заробляти таким чином великі гроші. Наприклад, в Одесі – 30 000 грн і більше.

На популярному сайті пошуку роботи можна знайти вакансію менеджера з продажу в мережі інтернет-магазинів. Працювати потрібно буде "5 або 6 днів на тиждень з 9.00 до 19.00 або 8-18.00 або до 21.00 (на вибір)". Платити обіцяють від 13 000 до 38 000 грн.

Онлайн школа англійської шукає репетитора. Платити готові від 15 000 до 30 000 грн. "Щоб вийти на зарплату 25 000 + Потрібно надати 8-годинний графік 5 днів на тиждень і проводити заняття якісно (ми контролюємо показники задоволеності студентів та їх мотивацію займатися з вами)", – йдеться в оголошенні.

Інтернет-магазин косметики шукає менеджера з продажу. Серед обов'язків, зокрема, спілкування з клієнтами по телефону, інтернету – "прийом нових замовлень через сайт (оформлення в CRM), відповіді на запитання та консультація клієнтів у месенджерах та Instagram". Платити обіцяють від 25 000 до 35 000 грн.

Яких фахівців Україні потрібно буде одразу 1,5 мільйона

Водночас, за словами директора Науково-технічного центру Академії будівництва України Івана Перегінця, для того, щоб максимально швидко – протягом 5-10 років – відновити руйнування, заподіяні війною, Україні знадобиться близько 1,5 млн будівельників. Адже Росія вже зруйнувала в країні понад 60 млн квадратних метрів житла. Він зазначив: до повномасштабної війни у країні було 300 тис. будівельників.

При цьому він наголосив: проводити відновлення за прикладом того, як це робилося після Другої світової війни, не можна. Адже економічна формація змінилася.

"Ті новобудови, які були після Другої світової війни, обслуговували промисловість, яка була в межах якихось міст. Сьогодні постає питання субурбанізації – перенесення основних економічних і промислових об’єктів за територію міст, наприклад створення індустріальних технологічних парків", – констатував експерт.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас, українські підприємства вимушено збільшують зарплати – для залучення працівників. Причина – нестача робочої сили.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader