У НАТО стурбовані нездатністю Байдена перемогти Трампа і сподіваються на здоровий глузд демократів – Politico
У НАТО стурбовані нездатністю Байдена перемогти Трампа і сподіваються на здоровий глузд демократів – Politico

У НАТО стурбовані нездатністю Байдена перемогти Трампа і сподіваються на здоровий глузд демократів – Politico

Напередодні саміту НАТО дипломати та світові лідери висловили своє скептичне ставлення до політичного майбутнього президента США Джо Байдена. При цьому іноземні чиновники значною мірою підтримують переобрання Байдена, але побоюються, що повернення Дональда Трампа до Білого дому завдасть шкоди НАТО.

Також на Заході впевнені, що перемога Трампа на виборах паралізує військові зусилля України у боротьбі проти РФ. Про це йдеться у матеріалі видання Politico.

Десятки людей, пов'язані з НАТО та майбутнім самітом у Вашингтоні, зізналися, що мали сумніви щодо можливостей Байдена задовго до дебатів. Тепер американський президент має переконати своїх колег, що він не лише готовий до боротьби, а й подолає політичну кризу.

Один із чиновників ЄС на умовах анонімності розповів, що було боляче дивитися на дебати. При цьому він наголосив, що в Європі хочуть переобрання Байдена на другий термін, щоб уникнути повторного зіткнення з Трампом.

В інтерв'ю виданню Politico один із міністрів Великої Британії перед зміною уряду заявив, що Демократична партія США має набратися сміливості та знайти нову кандидатуру у президенти замість Байдена. Політик зазначив, що лише в такому разі демократи матимуть шанс поборотися з Трампом.

Примітно, що питання, що виникають навколо кандидатури Байдена, перетворили майбутній саміт НАТО на черговий стрес-тест для президента, чиє політичне майбутнє висить на волосині. Західні аналітики впевнені, що Байдену доведеться публічно продемонструвати свої лідерські навички та витривалість на саміті у Вашингтоні.

Крім того, деякі союзники НАТО не зовсім задоволені керівництвом Байдена. Багато хто стверджує, що він надто нерішучий у своєму підході до постачання зброї та надання Україні дозволу на завдання ударів по території Росії.

Нагадаємо, Демократична партія США може достроково висунути Джо Байдена кандидатом у президенти. Таким чином, демократи хочуть покласти край внутрішньопартійним розмовам про заміну Байдена після невдалих дебатів.

Раніше повідомлялося, що виступ Байдена на дебатах зі "спотиканнями, повторюваними репліками, кашлем, невірними висловлюваннями" викликав побоювання щодо його "фізичної підготовки та гостроти зору" та викликав паніку серед демократів, написали ЗМІ. У Демократичній партії відновилася дискусія про те, чи має 81-річний президент знову бути кандидатом.

Як повідомляв OBOZ.UA, 27 червня в Атланті (США) відбулися дебати Байдена та Трампа, на яких кандидати обмінялися звинуваченнями, висловилися про стан економіки, торкнулися теми абортів, ситуації на кордоні, виведення військ з Афганістану та війни в Україні та Ізраїлі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader