Україна “зависла” у невизначеності після візиту Зеленського до США — The Washington Post
Україна “зависла” у невизначеності після візиту Зеленського до США — The Washington Post

Україна “зависла” у невизначеності після візиту Зеленського до США — The Washington Post

Поїздка Зеленського до США, попри усі його зусилля, не викликала резонансу у Вашингтоні.

Минуло вже більше тижня після повернення президента Володимира Зеленського зі США, де він презентував свій “План перемоги”, але досі не зрозуміло, як його стратегію сприйняли у Вашингтоні. 

Про це пише The Washington Post.

Видання зазначає, що поїздка Зеленського до США, попри усі його зусилля, не викликала резонансу у Вашингтоні. Президент Джо Байден так і не пішов на поступки щодо заборони на глибокі удари по РФ. Натомість сам Зеленський потрапив під “перехресний вогонь” передвиборчої війни між двома кандидатами в президенти. 

“Активність Зеленського в США посилила ту неспокійну підвішеність, у якій зараз опинилася Україна — вона покладається на Сполучені Штати як на свого головного союзника, який озброює її проти Росії, але не впевнена, як довго триватиме ця підтримка, оскільки увага до війни зникає на третій рік і з новою ескалацією на Близькому Сході”, — пише видання.

Наступного тижня Зеленський матиме ще один шанс представити "План перемоги" на засіданні Контактної групи з питань оборони України в Рамштайні, яке відвідає Байден. Після того, як Зеленський не домігся скасування ракетних обмежень, Київ може отримати якусь іншу допомогу під час конференції в Німеччині, сказав західний дипломат, який говорив на умовах анонімності.

Зокрема, зазначив дипломат, країни НАТО розглядають способи надання Україні більш конкретних кроків для майбутнього членства в альянсі — хоча, ймовірно, все ще недостатньо термінових, про що просив Київ.

  • Території в обмін на вступ до НАТО: в ОП відреагували на резонансну публікацію Financial Times
  • "Не знаю, чи буде це мирно": Байден попередив про можливі наміри Трампа, якщо йому “не сподобається” результат виборів у США
  • Трамп закликав Ізраїль завдати удару по Ірану — BILD
Джерело матеріала
loader
loader