В Україні відкрили ситуаційний центр річкової флотилії ВМС ЗСУ
В Україні відкрили ситуаційний центр річкової флотилії ВМС ЗСУ

В Україні відкрили ситуаційний центр річкової флотилії ВМС ЗСУ

До Дня Військово-Морських сил в Україні облаштували ситуаційний центр річкової флотилії ВМС ЗС України.

Про це повідомила пресслужба Благодійного фонду "Повернись живим" у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Основна мета центру - збір розвідувальної інформації щодо ситуації на річціДніпро та її притоках — від білоруського кордону до міста Очаків. Раніше подібного центру не існувало, а вся необхідна розвідувальна інформація надходила розрізнено. Нині ж — ситуаційний центр акумулюватиме всі необхідні розвіддані, зокрема, і про переміщення військових об'єктів", - йдеться у дописі.

Повідомляється також, що обладнання подібних ситуаційних центрів та командних центрів управління є одним із пріоритетних напрямів роботи фонду. Проєкт тривав близько 8 місяців, а його вартість склала понад 15,5 мільйона гривень. Фінансування відбувалося коштом донатів громадян.

«Сьогодні ми відкрили черговий ситуаційний центр — центр Командування річкової флотилії. І завдяки підтримці тисяч небайдужих забезпечили його всією необхідною технікою та обладнанням для того, щоб військовослужбовці мали змогу здійснювати управління та координацію між військами, які належать до річкової флотилії», — прокоментував заступник директора Фонду «Повернись живим» Олег Карпенко.

Як повідомлялося, 7 липня в Україні відзначають День Військово-Морських сил Збройних сил.

День Військово-Морських сил Збройних сил України відзначається з 2015 року в першу неділю липня згідно з указом Президента України від 12 червня 2015 року.

Фото: Повернись живим  / Фейсбук

Джерело матеріала
loader
loader