Часу лишилося обмаль: в Міноборони закликали чоловіків не порушувати закон про мобілізацію
Часу лишилося обмаль: в Міноборони закликали чоловіків не порушувати закон про мобілізацію

Часу лишилося обмаль: в Міноборони закликали чоловіків не порушувати закон про мобілізацію

Згідно з новим законодавством, до 16 липня всі військовозобов'язані українці мають оновити свої військово-облікові дані в ТЦК та СП. Також це можна зробити через додаток "Резерв+" або ЦНАП.

Тим, хто не виконає вимоги закону, загрожує адміністративна відповідальність. Про це в ефірі телемарафону розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

За його словами, часу на оновлення своїх військово-облікових даних залишилося мало. Тож у міноборони закликають українців не затягувати із цим процесом.

Лазуткін нагадав, що термін, протягом якого військовозобов'язані чоловіки мають стати на військовий облік або оновити військово-облікові дані, спливає вже 16 липня.

Порушникам, які не виконають вимог закону, загрожує адміністративний штраф. Таким українцям доведеться заплатити щонайменше 17 тис. гривень.

"Ті, хто не виконали норму закону, ті можуть отримати відповідний адміністративний штраф. І ми знаємо, що суми стартують від 17 тисяч гривень. Тому закликаємо всіх за той час, який залишився все ж таки оновити свої дані. Найпростіше це зробити зараз у додатку. "Резерв+", – сказав представник оборонного відомства.

Нагадаємо, через додаток "Резерв+" свої дані вже оновили 2 мільйони 300 тисяч громадян. 1,5 мільйона з тих, хто зробив це у додатку, таке згенерували собі електронний військово-обліковий документ.

Як повідомляв OBOZ.UA, деякі українці зможуть отримати автоматичне відстрочення від мобілізації без необхідності відвідувати ТЦК та СП. Відповідна функція з'явиться у програмі "Резерв+" вже найближчим часом.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader