З початку повномасштабної війни Україна отримала медичної гумдопомоги на понад ₴18,5 мільярдів
З початку повномасштабної війни Україна отримала медичної гумдопомоги на понад ₴18,5 мільярдів

З початку повномасштабної війни Україна отримала медичної гумдопомоги на понад ₴18,5 мільярдів

Україна від початку повномасштабної війни отримала медичної гуманітарної допомоги на понад 18,5 мільярдів гривень.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство охорони здоров’я повідомляє у Фейсбуці.

"Медичну гуманітарну допомогу для України передають 35 країн світу, більш як 60 міжнародних та партнерських організацій, український та іноземний бізнес та медичні заклади інших країн. Це справжній прояв солідарності та підтримки", - зазначили в МОЗ.

В міністерстві зауважили, що партнери оперативно реагують на українські потреби. Зокрема за період воєнного стану надійшло 583 026 322 одиниці лікарських засобів, 245 514 595 витратних матеріалів та засобів індивідуального захисту, 1 370 667 інструментів, 13 924 комплексні набори, 473 952 одиниці обладнання, 618 медичних меблів, 923 медичні транспортні засоби, 1 632 бронежилети та каски для медичних працівників, 590 порталів Starlink.

З початку повномасштабної війни Україна отримала медичної гумдопомоги на понад ₴18,5 мільярдів - Фото 1

"Кожного дня наші склади приймають допомогу від донорів і благодійників, обліковують, перерозподіляють та відправляють ліки, обладнання та "швидкі" у регіони. Це надзвичайно важлива робота, яка підтримує нашу систему охорони здоров'я та рятує життя", - зазначили в МОЗ.

У міністерстві особливо важливим назвали те, що серед отриманих лікарських засобів є рідкісні й коштовні препарати, які допомагають лікувати пацієнтів з орфанними захворюваннями.

Збір даних про медичні потреби, облік залишків на регіональних складах та у закладах охорони здоров’я, а також розподіл медичної гуманітарної допомоги відбуваються через інформаційно-аналітичну систему MedData, що забезпечує контрольованість і прозорість процесу.

Як повідомляв Укрінформ, завдяки спільному проєкту МОЗ і Світового банку закуплено 78 генераторів потужністю 16 кВт для повноцінної та безперебійної роботи медзакладів на випадок можливих відключень електроенергії.

Фото ілюстративне / ДПСУ

Теги за темою
Міністерство охорони здоров’я Медицина
Джерело матеріала
loader
loader