Без води по 17 годин: іспанський курорт здивував туристів новим обмеженням
Без води по 17 годин: іспанський курорт здивував туристів новим обмеженням

Без води по 17 годин: іспанський курорт здивував туристів новим обмеженням

Муніципалітет Майорки обмежує споживання води для боротьби з «надзвичайною ситуацією» напередодні піку туристичного сезону. Про це пише The Independent.

Муніципалітет Баньяльбуфар у горах Серра-де-Трамунтана на популярному курортному острові Майорка в Іспанії «перекриває крани» споживачів води, щоб задовольнити потреби в постачанні в літні місяці після відсутності опадів. 

«Після водної кризи, яку ми пережили, і повного відновлення муніципальної мережі, танкери більше не можуть гарантувати нам мінімальний запас води для постачання населенню влітку, коли споживання стає дедалі вищим», – цитує слова заступника мера Баньяльбуфара Джоан Вівес видання.

На думку міської ради, постійні витрати на оренду водовозів більше не є фінансово доцільними через «бюджетну нестабільність». Влада спеціально випустила попередження для жителів, готелів і готельних служб, щоб підготуватися до вступу в силу обмежень щодо постачання води.

Уже з 15 липня 2024 року з 23:00 до 16:00 подача води через мережу в місті припинятиметься. Таким чином, вода городянам і туристам подаватиметься лише сім годин на добу, оскільки щоденне споживання на людину в Баньяльбуфарі вже «не може перевищувати 75 літрів».

Крім того, згідно з новими правилами, використання питної води для миття автомобілів і терас, наповнення плавальних басейнів, наповнення водних резервуарів і поливу рослин буде заборонено.

«Ми просимо громадян максимального співробітництва, щоб відповідально споживати воду перед надзвичайною ситуацією, яка вплинула на наш муніципалітет», – сказав Вівес.

При цьому влада міста закликала місцевих жителів і власників готелів розумно підходити до використання води, заздалегідь підготувавшись до майбутніх обмежень.

Зазначається, що такі жорсткі заходи діятимуть «доти, доки ситуація не покращиться» і не буде побудовано нову свердловину для підтримки муніципального водосховища, рівень води в якому нині нижчий за мінімальний.

Водночас Баньяльбуфар – далеко не єдиний муніципалітет Майорки, де цього року запроваджували обмеження на споживання води. Також певні заходи торкнулися таких муніципалітетів, як Арта, Естелленс, Альгайда, Монтуїрі та Порререс.

Джерело матеріала
loader
loader