Чому нова війна на Ближньому Сході буде руйнівною для Ізраїлю: озвучена вагома причина
Чому нова війна на Ближньому Сході буде руйнівною для Ізраїлю: озвучена вагома причина

Чому нова війна на Ближньому Сході буде руйнівною для Ізраїлю: озвучена вагома причина

Ізраїльтяни обурені присутністю ворога на своїх кордонах, який планує атаки у стилі ХАМАС.

Вторгнення Ізраїлю до Лівану у 2006 році, спрямоване на витіснення Хезболли з кордону, призвело до кривавої 34-денної війни, яка, з погляду Ізраїлю, послабила ополчення.

Тепер деякі офіційні особи закликають до нового вторгнення, попереджаючи, що Газа виглядатиме «раєм» порівняно з Ліваном, коли вона закінчиться.

Фактично, ще одна війна зараз була б катастрофою для Ізраїлю та Лівану. Хезболла озброєна краще, ніж у 2006 році, маючи арсенал у 150 000 ракет, деякі з яких можуть досягти Тель-Авіва, придушити ізраїльську ППО та зруйнувати важливу інфраструктуру.

Ізраїльські офіційні особи говорять про коротку, різку війну, але вторгнення ізраїльських військ у 1982 році було трясовиною; навіть у 2006 році Хезболла чинила запеклий опір.

Жертви серед цивільного населення були б жахливими, оскільки Хезболла вкоренилася в селах та містах, що призвело б до подальшої міжнародної ганьби для Ізраїлю. Збанкрутіла ліванська держава може впасти, спровокувавши хаос.

А конфлікт може призвести до регіональної війни за участю Ірану та його довірених осіб. Хасан Насралла, лідер Хезболли, попередив про війну без кордонів. Іран говорив про «війну, яка знищить усе».

У довгостроковій перспективі загроза, яку представляє Хезболла, буде нестерпною для будь-якої країни. Дипломатія могла допомогти.

Джерело: economist.

Читайте також:

Війська КНДР у Донецькій області: експерт розповів, чим може відповісти НАТО.

Ризик нової війни: де назріває ескалація, невтішний прогноз експерта.

Підсумок дебатів – «катастрофа» для Байдена: демократи шукають заміну.

Теги за темою
війна Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader