Десятки загиблих та більше сотні поранених: що відомо про жертв російської атаки
Десятки загиблих та більше сотні поранених: що відомо про жертв російської атаки

Десятки загиблих та більше сотні поранених: що відомо про жертв російської атаки

Російські окупанти вдарили по дитячій лікарні Охматдит.

Російські окупанти зранку 8 липня безжально атакували Україну ракетами. Внаслідок цього загинуло дуже багато людей, більше сотні - поранені. Деталі розказали рятувальники.

Загалом відомо, що російські ракети вбили щонайменше 31 людини у різних містах України, поранені - 125 людей. Кількість постраждалих та загиблих може різко зрости, адже рятувальники продовжують розбирати завали.

Лише у Києві, станом на 15:30, відомо про 20 загиблих людей, ще 61 - постраждали. Поки що відомо про загибель 2 людей, ще 10 - постраждалі. З-під завалів вдалося врятувати 4 людини, три з них - діти.

У Генпрокуратурі зазначили, що у Солом'янському районі Києва загинуло 7 людей, у Шевченківському - 5, у Дніпровському - 7.

У МВС зазначили, що у Дніпропетровській області загинуло 11 людей, ще 62 людини - поранені.

"Росія пошкодила понад 50 цивільних об'єктів, серед них житлові будинки, бізнес-центр та два медзаклади ... Аварійно-рятувальні роботи на місцях найбільших ударів тривають. Працюють рятувальники, поліцейські, комунальники. Окрема вдячність усім небайдужим людям, які кинулися на допомогу. Єдність робить нас сильнішим", - йдеться у повідомленні.

Що відомо про загиблих в Охматдиті

Внаслідок ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" загинула дитячий нефролог - 30-річна Світлана Лук'янчук. Про це розповів мер Львова Андрій Садовий.

Жінка народилася у Львові. Вона була сиротою і росла з рідною тіткою.

"Закінчила Національний медичний університет імені О.О. Богомольця. Після цього завершила інтернатуру. В Охматдиті працювала дитячим нефрологом. Поховають Світлану у Львові біля батьків, на Голосківському цвинтарі. Світла пам'ять", - написав Садовий.

Новина доповнюється...

Джерело матеріала
loader
loader