До 3000 гривень: українці можуть розраховувати на екстрену допомогу
До 3000 гривень: українці можуть розраховувати на екстрену допомогу

До 3000 гривень: українці можуть розраховувати на екстрену допомогу

Україна, як і багато інших країн, зіткнулася з важкою ситуацією військового конфлікту, що змусила тисячі людей евакуюватися зі своїх домівок. Для тих, хто переживає евакуацію, важливо знати, як отримати допомогу в цей важливий період. Від умов отримання допомоги до процедури її отримання - ось ключові аспекти, які допоможуть зрозуміти Ваші права та можливості.

Грошова допомога надається особам, які були евакуйовані з районів з воєнними діями або з місць можливих бойових дій. Важливо, що ці особи не мають права на допомогу, якщо вони вже отримали її від міжнародних організацій або раніше від української влади.

Гроші / фото: Pixabay
Гроші / фото: Pixabay

Особа, яка евакуйована, повинна зареєструватися в збірному пункті евакуації у день проведення евакуації. Після перевірки відомостей "Укрпошта" або "Укрзалізниця" виплачують грошову допомогу прямо в приймальному пункті.

Визначений розмір грошової допомоги складає 3000 грн для осіб з інвалідністю і дітей, та 2000 грн для інших осіб. Ця допомога надається лише один раз на особу.

Людина з грошима в руках
Людина з грошима в руках

Особи, які евакуйовані з небезпечних регіонів, можуть отримати додаткову допомогу на проживання. Ця допомога не виключається з грошовою допомогою і може надаватися як при первинному, так і повторному переміщенні.

Сума грошової допомоги не враховується при обчисленні загального доходу сім'ї для всіх інших видів соціальної допомоги, що надається відповідно до українського законодавства. Це означає, що отримання грошової допомоги при евакуації не впливає на отримання інших соціальних виплат.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, щоВПО затримують виплати - куди звертатись, якщо не отримали гроші вчасно

Вам буде цікаво дізнатися допомога від УВКБ ООН: чи потрапляєте ви в список

Джерело матеріала
loader