Партія Ле Пен приєдналася до групи Орбана у Європарламенті: що це означає
Партія Ле Пен приєдналася до групи Орбана у Європарламенті: що це означає

Партія Ле Пен приєдналася до групи Орбана у Європарламенті: що це означає

Депутати ультраправої французької партії "Національне об'єднання", лідеркою якої є проросійська політикиня Марін Ле Пен, приєдналися до групи "Патріоти за Європу" у Європейському парламенті. Вона була створена прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, якого також вважаєть другом російського диктатора Путіна

Таке рішення  було ухвалене євродепутатами на зустрічі у понеділок, 8 липня, передає видання  Рolitico. Як зазначається, 30 членів партії Ле Пен стали найбільшою національною делегацією в групі "Патріотів".

Водночас її президентом обрали формальний лідера "Національного об'єднання" Жордана Барделла. Віцепрезиденткою "Патріотів за Європу" стала представниця партії Орбана "Фідес" Кінга Гал, а генеральним секретарем – Філіп Клейс, який раніше обіймав аналогічну посаду в іншій ультраправій групі "Ідентичність і демократія".

Як пишуть журналісти, таким чином група "Патріоти за Європу" стала третьою за величиною групою в Європейському парламенті. До неї тепер входять 84 депутати із 12 країн.

Крім "Національного об'єднання" та "Фідес", до групи також входять партії "Ліга" (Італія), "Vox" (Іспанія), "Chega" (Португалія), ANO (Чехія), ""Християнсько-демократична народна партія" (Угорщина), Австрійська ультраправа партія свободи (FPÖ), "Партія за свободу" (Нідерланди), бельгійська "Vlaams Belang" та інші.

Наприкінці червня стало відомо, що Орбан знайшов союзників і планує утворити в Європарламенті ультраправу групу. 30 червня він разом із лідером ультраправої Австрійської партії свободи Гербертом Кіклем та колишнім прем’єром Чехії Андреєм Бабішем оголосили про створення нової правої групи в ЄП.

Як повідомляв OBOZ.UA, на парламентських виборах у Франції "Національне об’єднання" Марін Ле Пен фінішувало лише третім. Перше місце здобули ліві з "Нового народного фронту", друге – прихильники президента Макрона.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader