Нова точка напруги на фронті: військовий експерт пояснив, що відбувається на кордоні
Нова точка напруги на фронті: військовий експерт пояснив, що відбувається на кордоні

Нова точка напруги на фронті: військовий експерт пояснив, що відбувається на кордоні

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан пояснив, що насправді зараз відбувається у районі населеного пункту Сотницький Козачок у Харківській області.

"Справа в тому, що цей населений пункт знаходиться безпосередньо на кордоні. У нас таких десятки населених пунктів, які знаходяться на кордоні, а деякі взагалі розділені кордоном навпіл або в якійсь пропорції, вздовж усього кордону з російською імперією", - заявив Роман Світан в інтерв'ю "Фабриці новин".

Експерт нагадав, що з Україною межує п'ять областей рф: Ростовська, Воронезька, Курська, Білгородська та Брянська, і багато населених пунктів для нас знаходяться в сірій зоні, там викопані укріпрайони, і вони знаходяться не на самому кордоні, а в глибині нашої території від 3 до 12 км залежно від зручності розташування фортифікації.

"Тому ось у цю так звану сіру зону росіяни однозначно можуть заходити. Там максимум є деякі наші підрозділи стеження рівня тих самих прикордонників, які відстежують захід і далі або самі виконують завдання зачистки цих населених пунктів, або викликають підтримку вже Збройних сил України", – пояснив Роман Світан.

За словами експерта, найімовірніше, в районі села Сотницький Козачок була просто одна з диверсійно-розвідувальних груп противника, яка намагалася промацати нашу оборону, і поки нічого незвичайного в таких діях окупантів немає, і з боку рф поки не спостерігається серйозного накопичення резервів військ, яке могло б загрожувати якимось масштабним вторгненням.

Останні новини України:

Окупанти намагаютсья прорватися до Нью-Йорка.

Нова вісь тиранії: як насправді відобразиться в Україні візит Путіна до КНДР.

Революція на міжнародному ринку зброї: як війна в Україні змінила західний світ.

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader
loader