Зеленський вже у Варшаві і відреагував на удар по «Охматдиту»
Зеленський вже у Варшаві і відреагував на удар по «Охматдиту»

Зеленський вже у Варшаві і відреагував на удар по «Охматдиту»

Президент України Володимир Зеленський сьогодні прибув до Варшави, де вже зустрівся із прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском. Очікується, що сьогодні ж Польща та Україна підпишуть двосторонню безпекову угоду.

- Заплановані переговори щодо продовження оборонної співпраці, підтримки України на шляху до євроінтеграції та очікування від саміту НАТО, який розпочнеться у Вашингтоні. Також буде обговорено участь Польщі у відновленні України, розвиток торгівлі та гуманітарну співпрацю, – повідомили в Офісі президента України.

Після зустрічі з Туском та спільної прес-конференції заплановано зустріч президентів України та Польщі.

З Варшави Володимир Зеленський попрямує безпосередньо до США, Вашингтона, на саміт НАТО, який пройде з 9 по 11 липня.

Також президент України відреагував на обстріл російськими ракетами лікарні "Охматдит" у Києві у соцмережах. На офіційній сторінці в «Телеграм» він написав, що "Охматдит" – одна з найважливіших лікарень не лише в Україні, а й у Європі. І це «виключно ДИТЯЧА лікарня».

- Росія не може не знати, куди летять її ракети, і має сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності взагалі. Дуже важливо, щоб світ зараз не мовчав про це і кожен бачив, що таке Росія і що вона робить, - заявив Зеленський.

- Крім того, у Києві росіяни обстріляли житловий будинок – зруйновано цілий під'їзд.

- Фонд « Таблеточки » запустив збір для лікарні «Охматдит», куди потрапила російська ракета

Теги за темою
Володимир Зеленський Польша
Джерело матеріала
loader
loader