Окупанти захопили боєголовку ракети Storm Shadow: що вона дасть ворогу
Окупанти захопили боєголовку ракети Storm Shadow: що вона дасть ворогу

Окупанти захопили боєголовку ракети Storm Shadow: що вона дасть ворогу

Росіяни заявляють, що вони вивчатимуть бойову частину, щоб надалі створити кращий захист від Storm Shadow.

У РФ заявили, що вони захопили бойову частину крилатої ракети Storm Shadow. Тепер вони досліджують боєголовку, щоб зрозуміти, як вона працює. Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на сюжет в росЗМІ.

Російські пропагандисти опублікували сюжет, в якому показано, як стверджується, бойова частина ракети Storm Shadow. Крилата ракета є результатом спільної роботи Великої Британії та Франції.

"Ми розуміємо глибину проникнення, дальність реакції з поверхні, які датчики цілі використовуються", — заявив у сюжеті російський солдат.

На кадрах показано, на перший погляд, непошкоджений білий металевий сферичної форми. Розміром з колесо невеликої машини, на якому немає жодних ознак, що це Storm Shadow. Раніше окупанти показували ракету ATACMS. Виглядає так, що обидва боєприпаси зберігаються на одному складі з військовими матеріалами. Окупанти заявляють, що дослідження Storm Shadow дозволить вжити контрміри, в тому числі для створення укриттів, які витримають удар крилатої ракети.

Характеристики Storm Shadow

Зазначається, що Storm Shadow — це одна з найпотужніших ракет в арсеналі України. Ці боєприпаси завдавали нищівних ударів по російських кораблях та військових обʼєктах РФ. Володимир Путін навіть доручав військовим покращити ППО, щоб збивати ракети.

Нагадаємо, 18 червня ЗМІ писали, що Україна отримає партію ракет Storm Shadow. Пакет допомоги очікується під час саміту НАТО 9-11 липня.

2 червня ЗМІ писали, що Велика Британія та Франція могли дозволити бити по російських аеродромах ракетами Storm Shadow/SCALP-EG.

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader
loader