Під час російської атаки у Києві на станціях метро переховувались 32 тисячі людей
Під час російської атаки у Києві на станціях метро переховувались 32 тисячі людей

Під час російської атаки у Києві на станціях метро переховувались 32 тисячі людей

Під час ранкової атаки російської армії 32 тис людей укривалися від обстрілів на станціях столичного метрополітену, у тому числі майже 2,2 тисячі дітей.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Сьогодні під час масованої ракетної атаки на Київна станціях столичної підземки укривалися 32 000 людей, із яких 2 200 – діти", - заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Під час російської атаки у Києві на станціях метро переховувались 32 тисячі людей - Фото 1

За його інформацією, вночі під час повітряної тривоги на станціях метро перебували майже 4,5 тис. людей.

Він закликав киян не нехтувати сигналом повітряної тривоги та слідувати до найближчого укриття.

Поворозник нагадав, що всі 46 підземних станцій метро цілодобово працюють у режимі укриття і на вхід відчинені без винятків усі вестибюлі.

Під час російської атаки у Києві на станціях метро переховувались 32 тисячі людей - Фото 2 Люди ховаються у метро під час повітряної тривоги / Фото: Олександр Клименко, Укрінформ

Також під час повітряної тривоги там доступні санвузли, є фонтанчики з водою, у чергового персоналу можна отримати стільці та модульні лави.

Під час перебування на станції як в укритті потрібно уважно слухати оголошення щодо роботи метрополітену, які транслюють чергові працівники.

Поворозник нагадав, що під час тривоги наземний громадський транспорт довозить пасажирів до найближчої зупинки, де пасажири мають перейти до укриття.

"Залишатися в салоні під час зупинки наземного пасажирського транспорту небезпечно, адже це не укриття і в ньому неможливо уберегтися від ворожих обстрілів та уламків", – зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 липня російські загарбники випустили по Україні 40 ракет різних типів. У Києві загинули 20 людей.

Теги за темою
війна Київ Обстріл
Джерело матеріала
loader
loader