Росія схильна чинити найогидніші злочини під час головування у Радбезі ООН - Кислиця
Росія схильна чинити найогидніші злочини під час головування у Радбезі ООН - Кислиця

Росія схильна чинити найогидніші злочини під час головування у Радбезі ООН - Кислиця

Російська Федерація отримала місце постійного члена Ради Безпеки ООН незаконно й має бути позбавлена його.

Як повідомляє Укрінформ, про це у соцмережі Х написав постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

“Росія схильна чинити найжахливіші злочини під час свого “президентства” у Раді Безпеки ООН. Сьогодні (8 липня - ред.) було завдано удару по найбільшій українській дитячій лікарні “Охматдит” й іншому медичному закладу Києва. У лютому 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Утім, це все розпочалося у грудні 1991-го з окупації постійного членства СРСР, коли Москва також головувала у Раді Безпеки”, - заявив Кислиця.

Він закликав світ позбавити Росію постійного членства у Раді Безпеки ООН: “Скільки ще знадобиться російських злочинів, аби було вирішене питання використання диктаторським кремлівським режимом постійного радянського членства? Які жахливі злочини мусять бути вчинені, аби на вето агресора не зважали, і Рада Безпеки мала змогу відреагувати на російську агресію та воєнні злочини?”.

Дипломат додав, що “на тлі зруйнованих лікарень та вбитих цивільних, криваве російське “президентство” має намір провести щомісячний обід для членів Радбезу”.

“Мені вкрай важко перетравити коментування цього. Зараз не час для Радбезу споживати російську кулебяку й отруйну пропаганду на таких обідах. Настав час діяти та примусити Росію дотримуватися Статуту ООН й міжнародного права”, - підсумував представник України.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 8 липня російські війська завдали по Україні масованого ракетного удару. Унаслідок ворожої атаки, за останніми даними, загинули 37 людей, понад 170 зазнали поранень.

Рада Безпеки ООН у вівторок 9 липня збереться на засідання для обговорення цього масованого ракетного обстрілу.

Теги за темою
Росія Обстріл
Джерело матеріала
loader
loader