СБУ встановила, що Росія вдарила по «Охматдиту» ракетою Х-101
СБУ встановила, що Росія вдарила по «Охматдиту» ракетою Х-101

СБУ встановила, що Росія вдарила по «Охматдиту» ракетою Х-101

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством).

Служба безпеки України кваліфікувала удар Росії по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві як воєнний злочин і відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством). Про це йдеться на сайті СБУ.

За даними правоохоронців, окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101. На місці знайшли уламки корпуса задньої частини ракети з серійним номером та частину руля цієї ж ракети.

«Служба безпеки зробить все можливе, щоб ворог відчув максимальну відплату за кожен свій воєнний злочин, зокрема і за сьогоднішній удар по Україні. Ця відплата буде і за законом, і за мораллю. Держава-терорист — це не абстрактне поняття. Є конкретні імена вбивць. І їх ніщо не врятує від правосуддя», — прокоментував голова СБУ Василь Малюк.

Слідчо-оперативна група СБУ разом з Національною поліцією та іншими відповідними службами продовжують роботу на місці ракетного удару.

За останніми даними КМВА, внаслідок ракетного удару у Києві вже 19 загиблих та 53 постраждалі.

Підтримати «Охматдит» можна переказавши кошти безпосередньо медичному закладу або за реквізитами для фонду, вказаними на сайті лікарні.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до низки міжнародних організацій із закликом відреагувати на російський обстріл медичного закладу. 

Тим часом російські пропагандисти почали виправдовувати черговий терористичний акт російських злочинців, поширюючи відповідні фейки. Центр протидії дезінформації зібрав деякі з них. Зокрема, пропагандистські пабліки називали російську атаку «провокацією режиму Зеленського» та «роботою української ППО». При цьому інші шкодували, що ракета впала не на основний корпус лікарні, де нібито лікують військових ЗСУ.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
війна Обстріл СБУ
Джерело матеріала
loader
loader