Ціни на вершкове масло сягнули максимуму за останні 2 роки
Ціни на вершкове масло сягнули максимуму за останні 2 роки

Ціни на вершкове масло сягнули максимуму за останні 2 роки

Причини росту цін на вершкове масло

За інформацією ФАО, у червні світові котирування цін на вершкове масло зросли до найвищого за останні 24 місяці рівня. Це відбулося через збільшення світового попиту з коротким терміном постачання за великих обсягів роздрібних продажів і сезонного зниження постачання молока в Західній Європі.

Також на ціни вершкового масла також вплинуло скорочення запасів у країнах Океанії, що збіглося з періодом найнижчих обсягів виробництва молока в регіоні.

Крім того, знежирене сухе молоко також подорожчало. Це сталося головним чином під впливом стабільних обсягів імпорту з боку країн Східної Азії та деякого збільшення обсягів внутрішніх продажів у країнах Західної Європи. Ціни ж на сир трохи зросли під впливом уповільнення світового імпортного попиту на продукцію з коротким терміном постачання.

Ціни на молочні продукти в супермаркетах стабілізувались

  • Ціни на молочні продукти в супермаркетах стабілізувались, за винятком кефіру, кисломолочного сиру, Маасдаму та Сулугуні.
  • Виробництво молокопродуктів стабілізувалось, що призвело до підвищення цін через укріплення цін на молоко-сировину та активізацію експорту.
  • Покращення рентабельності виробництва біржових товарів в Україні через ріст цін на світовому ринку та девальвацію гривні.
Джерело матеріала
loader
loader