У Києві та Кривому Розі 9 липня оголосили днем жалоби
У Києві та Кривому Розі 9 липня оголосили днем жалоби

У Києві та Кривому Розі 9 липня оголосили днем жалоби

Таке рішення ухвалили у зв'язку з російським масованим ракетним ударом по Україні 8 липня.

У Києві та Кривому Розі 9 липня оголосили днем жалоби у зв'язку з російським масованим ракетним ударом по Україні 8 липня. Про це повідомили міський голова Києва Віталій Кличко та голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Цього дня на всіх комунальних будівлях столиці приспустять прапори. Рекомендується зробити те ж саме на будівлях державної та приватної форм власності. 

Як зауважив Віталій Кличко, 9 липня в місті будуть заборонені будь-які розважальні заходи. Влада також просить телеканали і радіостанції внести відповідні зміни до сітки мовлення. 

«Розбір завалів у столиці триває. Попередньо в Києві загинули 20 людей. Майже 100 постраждали», — додав мер Києва.

Зокрема, у Кривому Розі зафіксовано 10 загиблих та понад 40 постраждалих мирних жителів.

У Києві пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня «Охматдит». 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до низки міжнародних організацій із закликом відреагувати на російський обстріл медичного закладу. 

Служба безпеки України кваліфікувала удар Росії по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві як воєнний злочині відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством). За даними правоохоронців, окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101. 

Тим часом російські пропагандисти почали виправдовувати черговий терористичний акт російських злочинців, поширюючи відповідні фейки. Центр протидії дезінформації зібрав деякі з них. Зокрема, пропагандистські пабліки називали російську атаку «провокацією режиму Зеленського» та «роботою української ППО». При цьому інші шкодували, що ракета впала не на основний корпус лікарні, де нібито лікують військових ЗСУ.

На світлині — дюди розбирають завали зруйнованого приміщення лікарні «Охматдит» у Києві 8 липня 

Фото: Суспільне Новини/Олександр Магула

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
війна Київ Обстріл Кривий Ріг
Джерело матеріала
loader
loader