У Росії виникли значні проблеми з імпортом товарів із Китаю
У Росії виникли значні проблеми з імпортом товарів із Китаю

У Росії виникли значні проблеми з імпортом товарів із Китаю

Китай посилив експортний контроль над продукцією, яка може використовуватися у військовій промисловості РФ та у товарах подвійного призначення.

Про це повідомляє The Moscow Times.

Для експорту обраної продукції з 1 липня потрібний дозвіл Міністерства торгівлі Китаю або ліцензія на експорт товарів подвійного призначення. Нові вимоги запроваджуються всім експортерів КНР.

До списку обмежень потрапило обладнання, програмне забезпечення, технології, запчастини, комплектуючі, двигуни для авіації та космонавтики; компоненти виробництва газових турбін; частина обладнання та софту для ливарної та металургійної промисловості; будь-яка проектна та технологічна документація для цих областей.

Зазначається, що це вже ускладнило доставку до РФ промислового обладнання та техніки, скаржаться російські імпортери. Деякі з них уже зіткнулися через це із проблемами.

У повідомленні йдеться, що перше, що позначиться практично на всіх постачаннях до Росії, – це затягування термінів. Тепер набагато більше вантажів оглядатимуться митниками. Раніше у російських імпортерів оглядали добре, якщо один контейнер із 50.

Крім того, огляди ставлять під загрозу сірі та чорні схеми постачання – коли під виглядом однієї продукції декларується інша – наприклад, запчастини до літаків їдуть як пластикові тазики чи взагалі не декларується частина вантажу.

Джерело матеріала
loader
loader