Удар по «Охматдиту»: кількість постраждалих перевищила 50, двоє загиблих
Удар по «Охматдиту»: кількість постраждалих перевищила 50, двоє загиблих

Удар по «Охматдиту»: кількість постраждалих перевищила 50, двоє загиблих

Унаслідок ракетного удару військ РФ по київській лікарні  «Охматдит» загинули двоє людей, понад 50 постраждали, у новому корпусі пошкоджена значна кількість відділень.

Про це київська МВА повідомляє в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Станом на зараз, внаслідок атаки на Охматдит відомо про 2 загиблих та понад 50 постраждалих. Загиблі — лікарка й родич одного з пацієнтів медичного закладу. 7 дітей отримали поранення, з них 4 ушпиталені», - йдеться в повідомленні.

У КВМА зауважують, що ці дані не остаточні й будуть оновлюватися, рятувальна операція триває.

В момент ракетної атаки в «Охматдиті» перебувало понад 600 пацієнтів і щонайменше стільки ж — працівників лікарні. Евакуація пацієнтів триває.

«Повного руйнування зазнав корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій (де дітям проводять діаліз) НДСЛ «Охматдит». У старому хірургічному корпусі вибито майже всі вікна, зазнали значних пошкоджень два хірургічні та два соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії та операційний блок. У новому, зведеному лише нещодавно, корпусі пошкоджено 12 відділень, з них 8 — хірургічних, 5 — онкологічних, дві реанімації, операційний блок, відділення радіології та променевої терапії», - уточнили в КМВА.

Втрачена також частина єдиної в країні онкогематологічної лабораторії.

Як повідомляв Укрінформ, очільник МОЗ Віктор Ляшко заявив, що Центр крові «Охматдиту» призупинив роботу, триває відновлення роботи онкогематологічної лабораторії лікарні

Теги за темою
Обстріл
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader