Україна залучить €100 мільйонів від ЄІБ на проєкти відновлення у громадах
Україна залучить €100 мільйонів від ЄІБ на проєкти відновлення у громадах

Україна залучить €100 мільйонів від ЄІБ на проєкти відновлення у громадах

Нова фінансова угода між Україною і Європейським інвестиційним банком щодо залучення 100 млн євро проходить ратифікацію.

Незабаром інвестиції будуть направлені громадам на проєкти відновлення.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Найближчим часом Україна зможе залучити 100 млн євро для підтримки громад, в першу чергу тих, які постраждали внаслідок військової агресії росії. Відповідна фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) була підписана під час Міжнародної конференції з відновлення України та знаходиться в процесі ратифікації», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що підтримка ЄІБ буде зосереджена на відновленні об’єктів муніципальної інфраструктури, зокрема шкіл (включаючи заходи з реформування системи шкільного харчування) та закладів охорони здоров’я. Кошти також надаватимуться на проєкти із забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та на фінансування відновлення об’єктів інфраструктури в сферах водопостачання, водовідведення та теплопостачання.

За період з 2014 року для підтримки потенціалу України для відбудови у межах двох фінансових угод між Україною і ЄІБ (Надзвичайна кредитна програма для відновлення України та Програма з відновлення України) було залучено 540 млн євро коштів позики. За рахунок цих коштів реалізується понад 400 важливих соціальних проєктів.

Як повідомлялося, на відновлення зруйнованого житла Україна підписала з партнерами на конференції у Берліні угод на майже 260 млн євро.

Фото: Мінвідновлення

Теги за темою
Інвестиції
Джерело матеріала
loader
loader