Уряд Південної Кореї вирішив не позбавляти ліцензій медиків-страйкарів
Уряд Південної Кореї вирішив не позбавляти ліцензій медиків-страйкарів

Уряд Південної Кореї вирішив не позбавляти ліцензій медиків-страйкарів

Уряд Південної Кореї відкликає свій попередній план із призупинення дії ліцензій лікарів-страйкарів з метою вирішення непростої ситуації у медичній сфері.

Про це повідомляє AP, передає Укрінформ.

Міністр охорони здоров'я Чо Гю Хон заявив, що уряд вирішив не призупиняти дію ліцензій страйкарів, незалежно від того, повернуться вони до роботи в лікарні чи ні.

Він додав, що рішення уряду має на меті розв'язати проблему браку лікарів, які надають невідкладну допомогу, і відновити систему навчання, щоб збільшити кількість професійних лікарів.

Раніше уряд відмовився від призупинення ліцензій лікарів, які повернулися до роботи в лікарнях, але це не стосувалося тих, хто продовжував страйкувати.

Як повідомлялося, понад 13 тисяч молодших лікарів (інтернів та ординаторів) не вийшли на роботу в лютому на знак протесту проти плану уряду різко збільшити прийняття до медичних вишів.

Це значно ускладнило роботу університетських лікарень, де вони працювали під час навчання.

Згодом половина із 13 тисяч лікарів-інтернів, які працюють у 100 багатопрофільних лікарнях, подала заяви про звільнення.

Уряд вважає, що реформи необхідні через брак кваліфікованих лікарів. Натомість протестувальники наголошують, що насамперед потрібно забезпечити лікарям кращі умови праці та компенсації.

Фото: SeongJoon Cho/Bloomberg

Джерело матеріала
loader
loader