"Росія вкотре продемонструвала свою нещирість щодо мирних переговорів": в ЄС відреагували на обстріл "Охматдиту"
"Росія вкотре продемонструвала свою нещирість щодо мирних переговорів": в ЄС відреагували на обстріл "Охматдиту"

"Росія вкотре продемонструвала свою нещирість щодо мирних переговорів": в ЄС відреагували на обстріл "Охматдиту"

Ракетним ударом по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві та обстрілами інших міст України 8 липня країна-агресор Росія вкотре показала, що не прагне переговорів. Ці злочини говорять про нещирість усіх розмов у Москві про прагнення миру.

Про це йдеться у заяві речника Європейського союзу, яку опублікували на сайті Європейської служби зовнішніх дій. Крім того, масований ракетний обстріл цивільних об'єктів в Україні знову показав справжню жорстокість російського агресора.

У ЄС зазначили, що особливо цинічним є обстріл російськими військами лікарні "Охматдит" у Києві, де лікувалися маленькі діти. Там нагадали, що згідно з міжнародним гуманітарним правом, лікарні підлягають особливому захисту. Діти не можуть бути легітимною ціллю, вони мають бути захищені у всі часи.

"Обстрілявши "Охматдит", символ української дитячої медицини та лікування дитячих онкологічних захворювань, і атакувавши дітей, які є найбільш вразливими, Росія вкотре демонструє свою жорстокість і абсолютну нещирість щодо миру та мирних переговорів", – йдеться у документі.

Речник ЄС нагадав, що російські війська тероризують український народ уже понад два роки.

Умисні атаки проти мирного населення та цивільних об'єктів може становити воєнний злочин та прирівнюватися до злочинів проти людяності, нагадав він.

"Ці та інші воєнні злочини є суб’єктами міжнародних розслідувань, включаючи в рамках Міжнародного кримінального суду. Російське керівництво, всі командувачі, виконавці та поплічники цих звірств будуть притягнуті до відповідальності", - наголошується у заяві речника ЄС", – наголошується у заяві представника ЄС.

Вранці 8 липня країна-терорист Росія влаштувала масовану атаку на Україну. Ворог обстріляв ракетами Київ, Дніпро, Кривий Ріг та інші міста. Станом на 23:00 відомо про 37 загиблих та понад 170 поранених внаслідок сьогоднішньої атаки по Україні.

У столиці російська ракета влучила в дитячу лікарню "Охматдит". Окрім лікарні, пошкоджено й інші об'єкти, у тому числі повністю зруйновано один із під'їздів багатоквартирного будинку. У Києві загинули 27 людей (з них 3 дітей). Постраждали 82 особи.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader