Вперше в Україні у Харкові провели кесарів розтин кажана
Вперше в Україні у Харкові провели кесарів розтин кажана

Вперше в Україні у Харкові провели кесарів розтин кажана

Кесарів розтин рудій вечірниці, яка проживає у харківському Центрі реабілітації рукокрилих, зробили у приватній ветклініці. Прооперувати кажана вирішили після того, як під час пологів  помітили неприродне положення плоду, а УЗД це підтвердило. Про це повідомили в Центрі реабілітації рукокрилих.

- Руда вечірниця, що потрапила до нас взимку з Полтави, почала народжувати. Проте плід з'явився не голівкою вперед (як зазвичай), а крилом. УЗД показало що дитинча розташувалось неправильно та що його голівка є більшою за ширину тазу самиці. Було вирішено зробити кесарів розтин. Під час операції малюк, на жаль, не вижив. Проте молода матуся перенесла її успішно. За результатами операції самиця залишилась стерильною, - йдеться у повідомленні.

У Центрі зазначають, що така операція на рукокрилих була проведена в Україні вперше. Наразі кажан перебуває у Центрі під наглядом фахівців та ветеринарів і почувається чудово.

  • 2 липня зоозахисники повідомили. що небайдужі львів'яни знайшли на стежці маленького кажана і принесли до притулку "Домівка врятованих тварин". Малюк міг стати здобиччю будь-якого кота чи собаки. Ймовірно, його загубила мама.
  • 10 січня у Полтаві з балкона восьмого поверху викинули 1600 кажанів. Частину з них вдалося врятувати, однак 600 тварин загинули.
Теги за темою
Тварини
Джерело матеріала
loader