Українські хакери атакували сервери російських військово-промислових підприємств
Українські хакери атакували сервери російських військово-промислових підприємств

Українські хакери атакували сервери російських військово-промислових підприємств

Військові кіберфахівці вивантажили інформацію з внутрішніх серверів атакованих компаній.

Українські військові хакери здійснили кібератаку на сайти російських підприємств військово-промислових кластерів. На 14 таких сайтах розмістили повідомлення про те, що 80% суб’єктів російської федерації були атаковані з повітря після широкомасштабного вторгнення в Україну. Акція приурочена до дня зенітно-ракетних військ рф, 8 липня, повідомило «АрміяInform».

Українські хакери атакували сервери російських військово-промислових підприємств - Фото 1

За даними джерел видання, упродовж кількох місяців кіберфахівці виявляли підприємства організовані у кластери. Серед атакованих суб’єктів - ті, які забезпечують ремонт військової техніки, виробництво одягу та матеріалів для військових, воєнізованими формуваннями, що маскуються під охоронні структури.

Українські кіберфахівці вивантажили інформацію з внутрішніх серверів атакованих компаній. Зокрема, зламали сервери охоронних підприємств «БРЕЖАТЫЙ», «РУБЕЖ», «ЧОО МОСКОВСКИЙ КОНТРОЛЬ», «Точка контроля», а також рязанського «РегионГеоСнаба», що спеціалізується на виробництві синтетичних матеріалів для оборонного комплексу рф, «Железного века», «КМТ-Техно».

Нагадаємо, 15 квітня зламали сервери й вивантажили інформацію 15 підприємств, які допомагають військовому автопрому Росії. ТОді це приурочили дня російського РЕБ. Замість стартових сторінок цих компаній тепер можна побачити спалені російські засоби РЕБ — «Леєр 2» і «Красуху».

Фото: хакерство / Держспецзв'язку

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader