ЗСУ довели, що де-факто вже є армією НАТО, – Стефанчук
ЗСУ довели, що де-факто вже є армією НАТО, – Стефанчук

ЗСУ довели, що де-факто вже є армією НАТО, – Стефанчук

Збройні сили України використовують зброю НАТО, дотримуються тих самих принципів і виконують функцію захисту східного флангу Альянсу від агресії Росії. Це має розвіяти будь-які сумніви щодо відповідності ЗСУ стандартам НАТО.

Таку заяву зробив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Про це він повідомив під час свого візиту до Вашингтона.

"Українська армія сьогодні довела, здається, усьому світові, що вона де-факто є армією НАТО", – сказав голова Парламенту.

Стефанчук пояснив, що ЗСУ воюють за стандартами Альянсу, використовують натовську зброю і поділяють ті ж самі принципи та цінності. Вони також виконують основну функцію НАТО – захист східного флангу від російського вторгнення.

"У мене питання до наших колег-партнерів, які сумніваються в тому, чи заслуговує Україна бути в Альянсі. Якщо це не так, то що тоді є армією НАТО?" – наголосив він.

Крім того, Стефанчук зазначив, що приєднання України до НАТО буде вигідним не тільки для нашої країни, але й значно зміцнить Альянс. Україна додасть найбільш досвідчену та боєздатну армію, яка знає, як протистояти ворогу, що становить основну загрозу для НАТО.

Нагадаємо, що 26 червня прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте офіційно був призначений генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу. Він розпочне виконання своїх обов’язків із 1 жовтня 2024 року, коли спливе термін повноважень Єнса Столтенберга після десяти років перебування на чолі НАТО.

Як повідомляв OBOZ.UA, помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Дуглас Джонс заявив, що на саміті НАТО у Вашингтоні Україні запропонують "конкретні шляхи" для прискорення її вступу до Альянсу. Також обговорюватиметься, як допомогти країні захиститися від російської агресії та підготуватися до членства в НАТО.

Водночас президент Словаччини Петер Пеллегріні виступає за стриманість у переговорах про вступ України в НАТО. Лідер сусідньої країни вважає, що такий крок може призвести до "ескалації напруженості".

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader