Зона ризику: названо ділянку на сході, де окупанти можуть прорвати оборону ЗСУ
Зона ризику: названо ділянку на сході, де окупанти можуть прорвати оборону ЗСУ

Зона ризику: названо ділянку на сході, де окупанти можуть прорвати оборону ЗСУ

ЗСУ вже відійшли з району каналу Сіверський Донець-Донбас у Часовом Яру, це сталося після руйнування всіх мостів через канал, який відокремлював центр Часового Яру від оточеного району. Наразі лінія української оборони проходить західним берегом каналу. Військовий експерт, льотчик-інструктор і полковник ЗСУ у запасі Роман Світан помітив, ця ділянка буде реальною перешкодою для ворога.

"Відступ під Часовим Яром був передбачуваним, оскільки район каналу був повністю зруйнований. Але у нас зараз складна ситуація під Торецьком. Прорив російських військ з Торецька може дозволити їм атакувати південний фланг Часового Яру, що значно ускладнить його оборону", - зауважив експерт.

Є деякий поступ російських військ далі на південь, до дороги, яка є одним з головних шляхів постачання Часового Яру. Однак зараз, за ​​словами експерта, росіянам довелося посилити свої війська частинами з Донбасу, що змусило їх відкласти чи навіть відмовитись від планів наступу на Сумську область на кілька місяців.

Раніше Світан розповів про можливість відкриття нового фронту на Сумщині.

Він зауважив, що обстріл не обов'язково вказує на підготовку до наступу. Цілком ймовірно, що ворог намагається перешкоджати українським військам у розгортанні на цьому напрямі, створенні окопів та фортифікацій. Обстріли прикордонної зони, ймовірно, спрямовані на порушення можливостей оборони України на цій ділянці фронту.

Останні новини України:

Росіяни вдарили ракетою по людях посеред ночі.

Окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ: де сконцентровані головні сили та що буде далі.

Будуть суцільні руїни: окупанти після Авдіївки знищують ще одне місто.

Теги за темою
Україна Росія Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader