Зустрічні бої в Харківській області: військовий експерт пояснив, що задумали окупанти
Зустрічні бої в Харківській області: військовий експерт пояснив, що задумали окупанти

Зустрічні бої в Харківській області: військовий експерт пояснив, що задумали окупанти

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський в інтерв'ю Politeka Online розповів, що зараз відбувається із наступом окупантів у Харківській області.

"Тут про якусь класику, що пішли в наступ, закріпилися, протиборча сторона подумала, перейшла в контрнаступ, відбила чи не відбила, говорити неприйнятно та незастосовно.

Ми говоримо про те, що зараз ведемо бойові дії в темпі зустрічних боїв, тобто буквально така запекла ситуація, коли і українська сторона, і російська намагаються досягти результатів відчайдушними атаками та контратаками, причому це стосується обох сторін", – заявив Сергій Грабський.

За словами експерта, ми знаходимося в дуже гострій фазі, коли важко взагалі оцінити, де зараз перебуває противник, чи просунувся він, чи просунулися ми на цьому напрямку, а також важко сказати, коли ми зможемо говорити про якусь відносну стабілізацію на цій ділянці фронту.

Військовий експерт додав, що враховуючи важку ситуацію на Торецькому напрямку, Україна не може перекинути на Харківщину серйозні ресурси, щоб одним рішучим ударом вибити противника, тому ми й ведемо такі виснажливі зустрічні бої.

"Ми чудово розуміємо, що це тактичні бойові зіткнення, і росія просто намагається утримати ті території, які вона окупувала, щоб не порушувати громадську думку, не отримувати чергову порцію негативу від тих самих воєнкорів. Але ми іншого варіанту не бачимо і не можемо мати – це звільнення нашої території, ми робитимемо все можливе для того, щоб, напевно, створити буферну зону вже на території білгородської народної республіки", – додав Сергій Грабський.

Останні новини України:

Окупанти намагаютсья прорватися до Нью-Йорка.

Нова вісь тиранії: як насправді відобразиться в Україні візит Путіна до КНДР.

Революція на міжнародному ринку зброї: як війна в Україні змінила західний світ.

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader